Du är här: 

Studentbostäder

Det är mycket att tänka på som blivande student. För somliga innebär det en helt ny tillvaro i en helt ny stad. En viktig fråga för de flesta är bostadsfrågan.

Studentbostadsgaranti

Gävle kommuns studentbostadsgaranti kan åberopas om det är slut på lediga studentbostäder hos AB GavlegårdarnaSvenska Studenthus AB och Gävle Studentbostäder AB inför terminsstart.

Studentbostadsgarantin innebär att du som uppfyller kraven nedan får ett erbjudande om bostad (kan vara både första – och andrahand). Tackar du nej till ett erbjudande omfattas du inte längre av garantin.

Krav för att omfattas av studentbostadsgarantin

  • Du ska studera på Högskolan i Gävle
  • Du ska vara antagen till minst 15 högskolepoäng/termin.
  • Du ska inte vara folkbokförd i Gävle kommun.
  • Du ska aktivt söka bostad på egen hand.

Studentbostadsportal

Söker du som student bostad eller vill du hyra ut en bostad till en student? Gävle kommun har i samarbete med Högskolan i Gävle, Gefle studentkår samt bostadsbolaget Gavlegårdarna tagit fram en studentbostadsportal för att underlätta för dig som vill hyra eller hyra ut en studentbostad. Studentbostadsportalen använder sig inte av en kö, utan det är först till kvarn som gäller.

gavle.se/studentbostad

Gavlegårdarna

För att kunna söka en studentbostad hos Gavlegårdarna måste du studera vid Högskolan i Gävle, minst 15 poäng per termin. Dessutom ska du e-posta in ditt antagningsbesked till info@gavlegardarna.se innan svarstiden på ditt önskade boende gått ut.

Gå in på gavlegardarna.se/student för att söka studentbostad.

Gavlegårdarna är det kommunala bostadsbolaget med totalt cirka 15 300 lägenheter. Som student har du flera valmöjligheter gällande boende. Allt från studentrum i korridor till egen lägenhet. De flesta bostäderna ligger på gång/cykelavstånd till centrum och högskolan. Det finns ett utvecklat bussnät med bussar som regelbundet kör mellan de olika stadsdelarna.

AB Svenska Studenthus

AB Svenska Studenthus erbjuder nybyggda samt nyrenoverade studentlägenheter alldeles intill högskolan. Lägenheterna har hög standard med fullt utrustat kök och kombinerad tvättmaskin och torktumlare.

Gävle Studentbostäder AB

Gävle Studentbostäder AB erbjuder nybyggda studentlägenheter på 25 kvadratmeter intill högskolan. Lägenheterna är bland annat utrustade med fullstor kyl och frys, ugn med inbyggd micro samt bra förvaringsutrymmen.

Privata hyresvärdar och mäklare

Det finns ett antal privata hyresvärdar och mäklare i Gävle. Här presenteras en lista på några av dem:
Privata hyresvärdar och mäklare

Andra möjligheter

Ockelbogårdar

Studentboende i natursköna Ockelbo med närhet till Wij Trädgårdar. www.ockelbogardar.se

Sandvikenhus

Boende i Sandviken 2 mil från Gävle med mycket bra bussförbindelser. www.sandvikenhus.se

Tillfälligt boende

http://www.visitgavle.se/sv/bo

Tipsa andra om den här sidan

Senast granskad 2017-10-18