Du är här: 

Informationsbrev åk 7-9

 

20170215

Till vårdnadshavare till elever i blivande åk 7-9 på Nynässkolan

Vi vill gärna berätta lite för er om vårt arbete inför hösten när vi slår upp portarna till den nya högstadieskolan på Nynäs. 30 januari hade vi ett Öppet hus på nya skolan där samtliga lärare deltog. Under kvällen fick man lära känna vår verksamhet och titta på delar av våra nya lokaler. Det kom många besökare.

Ansökningstiden för val av skola har nu gått ut och vi har ett jobb framför oss att räkna elever och bilda klasser till åk 7. Vi bildar klasser precis som vanligt genom att blanda elever från olika skolor. I den processen finns specialpedagoger och klasslärare åk 6 med för att säkerställa att eleverna känner sig trygga och att arbetsklimatet blir bra i klasserna. Vi räknar med att ha färdiga klasslistor under maj månad. Vi ser också över sökbilden till musikprofilen och elevens val (fotboll, hockey och bild&design).

Eleverna får vara delaktiga i flyttprocessen genom att på klassråd och elevråd berätta vad de tycker är viktigt att tänka på i den nya skolan. Vi har också skapat digitala anslagstavlor för nuvarande åk 6-8. Där kan även de elever som vill vara mer anonyma ställa frågor som man sedan lyfter minst en gång i månaden på klassråd. Även på elevrådet finns en stående punkt för flytten.

Lärarna är väldigt engagerade och har bildat arbetsgrupper med olika ansvarsområden. Vi följer den tidsplan vi har och just nu fokuserar vi på att planera för en bra verksamhet till hösten men också att rensa och packa det vi vill ha med oss. Vi ser fram emot en nystart tillsammans!

 

Med vänlig hälsning,

 

Magnus Wallinder                             Marianne Axlund                         Carina Dahlenlund

Rektor Solängen ro                          Bitr. rektor                                    Bitr. rektor

Tipsa andra om den här sidan

Senast granskad 2017-03-09