Betala med autogiro

Du som är kund hos Gävle kommun har möjlighet att betala dina räkningar med autogiro. Om du väljer autogiro som betalningssätt innebär det att vi drar räkningsbeloppet från ditt bankkonto varje månad helt utan kostnad för dig.

Det enda du behöver tänka på är att se till att räkningsbeloppet finns på kontot. På den räkning vi skickar varje månad framgår hur stort belopp vi kommer att dra.

Hur går det till att bli ansluten?

Fyll i blanketten "Anmälan till autogiro", skriv under och skicka den till oss. Du kan även fylla i och skicka in din anmälan om autogiro direkt via din Internetbank. Så snart vi fått blanketten kommer vi att registrera din anmälan. Du behöver inte kontakta din bank, det sköter vi. Så snart vi får klartecken från banken kommer vi att registrera nytt  medgivande. Det framgår av räkningen när autogirot börjar gälla. Fullständiga villkor för autogiro finns på blanketten.

När dras pengarna?

Räkningsbeloppet dras automatiskt från ditt konto på förfallodagen. Datumet står på den räkning som du får. Observera att räkningsbeloppet måste finnas på ditt konto redan vardagen före beloppet dras, eftersom bankgirot då gör en täckningskontroll.

Vad händer om det saknas pengar?

Om det dagen före förfallodagen saknas pengar på kontot, helt eller delvis, drar vi inte någonting. Du måste då själv betala räkningen på annat sätt.

Vilka fördelar finns det med autogiro?

Räkningen blir betald i rätt tid, och du riskerar inte att få betala förseningsavgifter. Du kan till exempel resa bort och vara säker på att räkningen ändå blir betald. Det enda du behöver göra är att se till att täckning finns på kontot.

För ytterligare information
Gävle kommun
Kommunledningskontoret, Ekonomi
801 84 Gävle

Tipsa andra om den här sidan

Senast granskad 2017-09-05