Ceremoni med programsläpp 29 mars

Ceremoni - Såpbubblor

Den 28 mars blev vi 100 000 Gävlebor och Gävle tog steget från en stor småstad till en liten storstad. Det uppmärksammades vid en ceremoni på Stortorget den 29 mars. Flera hundra Gävlebor samlades i vårsolen för att delta i firandet.

Till ljudet av fanfarer klev kommundirektör Göran Arnell upp på scen. I sitt tal beskrev han varför det är bra att Gävle växer:

- Att vi är över 100 000 Gävlebor betyder att vi blir en attraktivare stad som lockar hit företag och människor. Demografin har en stor påverkan på Gävle. Kostnaden för välfärden ökar, fler barn och unga i skolan, och vi blir allt fler äldre, sammantaget kräver detta resurser. Svaret på hur vi ska lösa ökade kostnader är att Gävle ska växa, fler invånare ger mer skattekraft. En större stad blir en magnet för människor, företag, investerare och kapital. Samtidigt blir Gävle ett draglok för regionens tillväxt framåt, sa Göran Arnell.

Moderator Cecilia Adolfsson släppte sedan programmet med alla firaraktiviteter som kommer ske under året. Ceremonin avslutades därefter med tårtkalas inramat av såpbubblor i vårsolen.

Ceremoni - Cecilia Adolfsson
Cecilia Adolfsson var moderator och släppte programmet för alla firaraktiviteter som kommer ske under året.

kommundirektör Göran Arnell
Kommundirektör Göran Arnell höll tal om varför det är bra att Gävle växer.

Ceremoni - Program
Gävleborna samlades i vårsolen för att delta i firandet.

Gävle 100 000 tårtan
De specialdesignade 100 000-tårtorna med smak av kaffe eller blåbär var omåttligt populära.

Senast granskad 2017-04-12