Framåtblick Gävle 2030

 • Där idrottsstjärnor föds och människor bor

  Där idrottsstjärnor föds och människor bor

  Den passionerade idrottsstaden Gävle har en helt ny arena. Gavlehovshallen invigs den 17 september och blir en del av Gavlehov arenaby, som med sina åtta arenor och vidsträckta friluftsområde ska utvecklas till en modern stadsdel.

 • Position: Framtiden

  Varje gång du använder dig av en kartapp, spelar Pokémon Go eller checkar in på din favoritrestaurang använder du dig av geografiska informationssystem, GIS. Idag används tekniken i en mängd olika sammanhang: man kartlägger statistik, målar upp virtuella verkligheter och förenklar människors vardag.

 • Framtidens vård och omsorg

  Framtidens vård och omsorg

  I din hemstad ska du kunna leva och må bra, men också få vård när du behöver det. Gävle sjukhus renoveras för att skapa plats åt enkelrum och modern teknik, och digitala lösningar ska göra det lättare att komma i kontakt med läkare.

 • Röda lysen och grön energi

  Röda lysen och grön energi

  Bilen, biffen, bostaden, butiken och börsen. Dessa fem saker ska man tänka på om man vill ta socialt och miljömässigt ansvar. Och så Bodil, förstås.

 • Högtflygande planer!

  Högtflygande planer!

  Bor du i Gävle har du hela världen runt hörnet. I och med närheten till Arlanda och den nya flygplatsstaden förväntas vår trivsamma stad locka till sig nya invånare, företag och investerare och samtidigt lätta bördan för ett tungt belastat Stockholm.

 • Att leva, bo och växa tillsammans

  Att leva, bo och växa tillsammans

  2017 går till historien som året Gävle fick 100 000 invånare. Fler än någonsin har valt att kalla Gävle för sitt hem, men vad innebär det egentligen? Vad händer med vår stad när den fortsätter växa? Bäst att fråga någon som vet.

 • Att gå i hamn med logistiken

  Att gå i hamn med logistiken

  Över tusen skepp kommer lastade, med 6 miljoner ton gods. Så ser årsberättelsen ut för Gävle hamn, som har den största containerterminalen på Sveriges ostkust och den tredje största i landet. 

 • Gävle, den självklara mötesplatsen

  Gävle, den självklara mötesplatsen

  Att Gävle har mycket att erbjuda är självklart för den som bor här, och nu börjar fler få upp ögonen för staden. Både nationella och internationella gäster vill mötas och hålla evenemang, konferenser och kongresser här.

Tipsa andra om den här sidan

Senast granskad 2017-05-17