Grafisk manual och logotyp

Gävle kommuns logotyp

Nästan alla gävlebor kommer i kontakt med Gävle kommun minst en gång per dag. Därför är vi noga med hur vi kommunicerar. Dels för att undvika missförstånd men också för att visa att vi är stolta över vår verksamhet och vår stad.

"I blått en av vågskuror bildad bjälke av silver, åtföljd ovanför av två och nedanför ett ankare av guld."

Så löd beskrivningen av kommunvapnet när det presenterades första
gången 1941. Krönet längst upp på vapnet är ett senare tillägg. Gävle kommuns logotyp är en omarbetad version av vapnet.

Logotypen består av kommunvapnet och texten Gävle kommun. Texten Gävle kommun är placerad under vapnet på två rader. Teckensnittet är Stone Sans semibold.

Spara sidan som pdf

Senast granskad 2017-04-18

I vår designmanual har vi samlat de regler som skapar vår visuella identitet. Där finns även mallar och hjälpfiler för dig som producerar grafiskt material.