Du är här: 

Alice och LaGaylia Frazier inviger Gävlebocken

10 november 2017 - Nyhet

Artisterna Alice och LaGaylia Frazier kommer att vara en del av Gävlebockens invigning den tredje december på Slottstorget i Gävle. Sedan tidigare är det klart att radioprofilen och gävlefödda Titti Schultz kommer att leda programmet.
- Förra året hade vi ett extra påkostat 50-årskalas för Gävlebocken. I år går vi tillbaka till ett traditionellt entimmesprogram med syfte att skapa en härlig julstämning hos alla som deltar, säger Maria Wallberg, Gävlebockens talesperson.

Julen börjar i Gävle 2-3 december och under hela helgen kan man uppleva världskändisen Gävlebocken på nära håll. På plats finns också ett av Sveriges vackraste pepparkakshus och på söndagen springs årets mysigaste vinterstadslopp.

Gävlebocken invigs första advent varje år på Slottstorget i Gävle och den 51:a invigningen startar söndag den tredje december klockan 15.00.

Nytt för i år är att invigningen är certifierat som ett Miljömärkt Event av stiftelsen Håll Sverige Rent.
- Vi arbetar för att minska miljöpåverkan under eventet och vårt långsiktiga mål är att förbli ett Miljömärkt Event. Våra besökare får gärna vara med och hjälpa till genom att cykla eller åka buss till invigningen, säger Maria Wallberg.

Tipsa andra om den här sidan