Du är här: 

Anna Jörgensdotter aktuell med romanen Solidärer nu till Blå scenen

4 december 2017 - Nyhet

Torsdag 14 december klockan 19 är det dags för årets sista författarbesök på Stadsbiblioteket i Gävle. Då gästas Blå scenen litteratur som är Gävles lokala litteraturscen med av ingen mindre än Anna Jörgensdotter.

Hon är aktuell med romanen Solidärer, som hyllats stort och nämndes även som en tänkbar kandidat till Augustpriset. Jörgensdotter samtalar på scenen med Stadsbibliotekets egen bibliotekarie Daniel Gustavsson.

- Anna Jörgensdotter är Gävles och Gästriklands klart lysande författarstjärna och att hon avslutar författar året på Stadsbiblioteket känns väldigt bra. Hon har länge varit en stor lokal författare men med de senaste böckerna, inte minst Solidärer, har Jörgensdotter blivit alltmer nationellt uppmärksammad, säger Claes Wallgren, programsamordnare på Stadsbiblioteket i Gävle.

Anna Jörgensdotter är född i Sandviken men bor numera i Gävle. Hon debuterade 2002 med Pappa Pralin och har vunnit en rad priser för sitt författarskap, bland annat Ivar Lo-priset och Stig Sjödin-priset.

Så här skriver förlaget om Solidärer: "Barcelona, 1936. Conxa gräver upp ett gevär och lämnar bort sitt barn. I Gävle får hamnarbetaren Ingemar syn på en annons: "Hjälp Spaniens kämpande folk!" Vid nyår ger han sig av för att delta i kampen mot fascismen. Kvar är Klara med sitt arbete, sin egen kamp och sin ofödda dotter. Solidärer är en episk roman om krigets konsekvenser, kärlekens former och drömmen om en annan värld."

Blå scenen arrangeras i samarbete med Medborgarskolan. Det finns möjlighet att köpa böcker i samarbete med Akademibokhandeln i Gävle.

Tipsa andra om den här sidan