Du är här: 

Barn och Rolf Carl Werner skapar väggmålning i Gavlehovshallen

Rolf
6 april 2017 - Nyhet

Den etablerade spraykonstnären Rolf Carl Werner söker nu barn och unga som vill skicka in teckningar som kan bli en del av en stor väggmålning i Gavlehovshallen.

- Barn och unga är engagerade och har påverkat området Gavlehov på olika sätt. Nu vill vi att de är delaktiga och skickar in teckningar.Vi vänder oss till dem som är upp till 20 år. Det är ett utmärkt tillfälle för kultur och sport att mötas i Gävles nya arena, säger Joakim Lundberg, enhetschef Gavlehov.

Väggmålningen planeras på en 10 meter hög och 6 meter bred vägg i en av idrottshallarna och går genom två våningar. Målningen ska vara klar i slutet av maj i år. Rolf Carl Werner kommer att vara konstnärlig ledare och gestalta väggen med hjälp av unga. Temat är idrott, kamratskap, rörelse, glädje, energi och fantasi.

- Det ska bli otroligt spännande att skapa en målning där barn & unga har så stor påverkan på mitt konstnärliga slutresultat. Att vi tillsammans skapar en stämning i en sektion på Nya Gavlehovshallen känns roligt och viktigt, säger Rolf Carl Werner som har bred erfarenhet från liknande projekt.

En tredjedel av väggmålningen skapas av elever från Kulturskolan som Rolf Carl Werner arbetar med. En tredjedel kommer att bestå av utvalda teckningar, som till del eller som helhet målas upp. Den sista tredjedelen av väggmålningen avslutas med Rolf Carl Werner som skapar en helhet.

Deltagarna ska maila ett foto av teckningen till tothestars2017@outlook.com senast 18 april 2017. Mer information finns på Gavlehovs hemsida.

Kostnaden för konstverket är 50 000 kr och är en del av Kultur & fritids budget för utsmyckning av arenan. Det offentliga konstverket utanför Gavlehovsvallen planeras av Gävle Konstcentrum som vanligt.

Tipsa andra om den här sidan