Du är här: 

Fatemeh Khavari - Sveriges egen Malala till Stadsbiblioteket

10 november 2017 - Nyhet

Måndag 20 november kl 19 skulle Ahmad Khan Mahmoodzada ha gästat Stadsbiblioteket i Gävle. Det arrangemanget har tyvärr blivit inställt av personliga skäl.

Stadsbiblioteket är mycket glada över att kunna ersätta Ahmad Khan med Fatemeh Khavari, som föreläser samma dag och samma tid. Fatemeh är talesperson för Ung i Sverige och en av de starkaste rösterna för att stoppa utvisningarna till Afghanistan. Föreläsningen har rubriken "Livet, engagemanget och politiken".

- Det är tråkigt att Ahmad Khan fick ställa in men nu får vi istället hit en av Sveriges mest intressanta unga personer, som dessutom är brinnande aktuell. Hon har ju kallats för "Sveriges egen Malala" av en anledning, säger Anna Lundström, ansvarig på Europa Direkt Gävle.

Med en styrka och ett mod som aldrig tycks ta slut har Fatemeh Khavari kommit att beskrivas som en blivande ikon och en symbol för frihet. Hon har gjort det klart och tydligt att hon är en röst att räkna med, en röst som inte tänker låta sig tystas och som kräver rättvisa. Älskad och hyllad, men också hotad. Hur blev en 17-årig tjej namnet på allas läppar? I sin föreläsning berättar Fatemeh om livet, engagemanget och politiken.

Arrangemanget sker i samarbete med Europa Direkt Gävle.

Tipsa andra om den här sidan