Du är här: 

Gävle Sveriges näst bästa miljökommun

28 juni 2017 - Nyhet

Gävle fortsätter att klättra i Aktuell hållbarhets mätning av Sveriges bästa miljökommun. I årets rankning klättrar Gävle upp till en andraplats, endast slagna av Helsingborg.

 

- Jag ser vår andraplats som ett kvitto på att vi gör rätt saker. Gävle har passerat 100 000 invånare och det är en miljömässig utmaning att växa och utvecklas på det sätt vi gör. Miljöfrågorna kommer att vara ett viktigt fokusområde då vi bygger ut vår kommun, säger kommunalråd Margaretha Wedin (C).

Tidningen Aktuell Hållbarhet mäter kommunernas arbete med miljöfrågor. Rankningen bygger dels på en enkät och dels uppgifter från offentliga källor som Naturvårdsverket och Svenskt vatten.

– Gävle har tagit stora kliv framåt med sitt miljöarbete vilket imponerar. Vi vill lyfta fram föredömen som Gävle, och samtidigt vara en blåslampa där det behövs. Rankningen fungerar pådrivande för kommunernas miljöarbete. Många kommuner analyserar noggrant tidigare resultat, sina egna och andras, säger Mikael Salo, chefredaktör på Aktuell Hållbarhet.

Se hela listan över Sveriges bästa miljökommuner här 

Läs mer om kommunens arbete för miljön här

Tipsa andra om den här sidan