Gävle deltar i världens största investerarmässa

14 mars 2017 - Nyhet

Investerarmässan MIPIM i Cannes är världens största mötesplats för fastighetsbranschen. Gävle deltar från och med idag tillsammans med kommunerna inom Stockholm Business Alliance för att locka investeringar till regionen och till Gävle.

Gävle har varit representerat på mässan under flera år och fortsätter nu sin gemensamma satsning tillsammans med Stockholm Business Alliance, som består av 55 kommuner i regionen. Totalt kommer 18 av dessa kommuner vara representerade på MIPIM tillsammans med 55 partners från regionens näringsliv.

Bakgrunden till deltagandet i Cannes är att 350 000 nya bostäder behöver byggas i Stockholmsregionen för att möta upp tillväxten, vilket ger en investeringspotential på cirka 910 miljarder kronor i området. Totalt väntas MIPIM besökas av 23 000 deltagare, av dessa är 5 300 investerare från olika delar av världen.

Gävle kommun representeras i år av Göran Arnell, kommundirektör, samt Eva Jackson, förvaltningschef för Samhällsbyggnad Gävle. Under mässan kommer duon att träffa investerare, fastighetsaktörer och byggherrar som idag inte är verksamma i Gävle.

- Det finns få tillfällen som MIPIM, där så pass många inom fastighetsbranschen samlas på en och samma mässa. Vårt mål är att berätta om Gävles potential och visa vad vår region har att erbjuda. Vi kommer också att ha möten med investerare som varit i kontakt med oss inför mässan, säger kommundirektör Göran Arnell.