Hur ska vi fira 100 000 Gävlebor?

9 februari 2017 - Nyhet

Gävle växer och redan i mars förväntas vi bli 100 000 Gävlebor. Detta vill vi fira i sommar, men hur ska firandet gå till?
- Det är Gävlebornas fest, och då är det självklart att vi låter Gävleborna tycka till om hur firandet ska se ut, säger kommunikationschef Johan Adolfsson.

I budgeten för 2017 avsatte Gävle kommun en miljon kronor för att fira att Gävle blir en storstad med 100 000 invånare. Redan i mars förväntas vi nå målet, och det ökade antalet invånare kommer att uppmärksammas på olika sätt under 2017. Tanken är att kommunen ska bjuda på ett storslaget firande till sommaren.
- Planeringen är redan igång, men vi vill ha in fler tips och idéer från Gävleborna. Alla kan tycka till via gavle.se, de som vill vara anonyma kan självklart lämna tips ändå, säger Johan Adolfsson.
Att Gävle växer och vi blir 100 000 Gävlebor sätter kommunen på kartan.
- Gävle går från att vara en stor småstad till att vara en liten storstad. Detta kan bland annat bidra till att företag som idag inte finns här överväger att etablera sig i Gävle. Med fler jobbtillfällen och ökad tillväxt ökar också våra möjligheter att fortsätta utvecklas som stad, säger kommunstyrelsens ordförande Inger KällgrenSawela (M).

Här kan Gävleborna tycka till

Hur vill du fira Gävle 100 000?

Gävle växer och i sommar vill vi fira att vi är 100 000 Gävlebor. Men hur? Det har vi frågat Gävleborna om under två veckor i februari. Nu gås alla förslag igenom och i början av mars presenteras programmet för Gävle 100 000.