Johanna Thorsell ny chef för Gävles bad

Johanna
7 april 2017 - Nyhet

Johanna Thorsell börjar som chef för enheten Bad i Gävle kommun som består av Fjärran Höjderbadet, Valbobadet och Lillhagsbadet. Hon tillträder den 10 april. Hon blir chef för 20 medarbetare och har sin bas på Fjärran Höjderbadet.

- Vårt uppdrag är främst att lära barn att simma och arbeta för badsäkerhet. Jag gillar att arbeta med organisationsfrågor och strukturer. Jag ser denna tjänst som en utmaning där jag kan använda mina tidigare erfarenheter. Medarbetarna har expertkunskaper inom badbranschen. Min roll är att stötta dem att våga och att växa som medarbetare, säger Johanna Thorsell.

I hennes arbete ingår att ha goda relationer med föreningar som använder anläggningarna. Lillhagsbadet bedrivs av en förening och kommunen har simskoleundervisning där. Valbobadet är stängt tills vidare för en omfattande renovering.

Johanna Thorsell har arbetat nio år i Kultur & fritid Gävle kommun i olika roller, som bibliotekarie, EU informatör och enhetschef för stadsbiblioteket i Gävle. Därefter som konsumentvägledare i tre år. Hon har också varit huvudskyddsombud i förvaltningen. Johanna har en utbildningsbakgrund från kultur- och kommunikationsprogrammet från Högskolan i Gävle och biblioteks- och informationsvetenskap från Uppsala universitet.