Klart med ny förvaltningschef för Näringsliv & Arbetsmarknad Gävle

2 maj 2017 - Nyhet

I augusti tillträder Magnus Höijer som ny förvaltningschef för Näringsliv & Arbetsmarknad Gävle.

Magnus Höijer arbetar idag som senior manager vid revisionsbyrån PWC, och projektleder team som i huvudsak arbetar med rådgivning gentemot kommunal sektor.

- Vi fastnade för Magnus breda erfarenhet inom utbildningsområdet, både som chef och ledare samt utvecklare i olika kommunala organisationer, säger kommundirektör Göran Arnell.

Magnus Höijer har haft flera chefstjänster inom utbildningsområdet, bland annat som chef för gymnasie- och vuxenutbildningen, tf förvaltningschef och rektor i Sandvikens kommun.

- Erfarenheten som lärare och skolchef i kombination med de strategiska uppdragen för organisationsanalyser från PWC är rätt bakgrund för att ta nästa steg för Gävle Kommun inom de viktiga området kompetensutveckling och för att tillgodose de ständiga förändringar av kompetens regionens företag behöver, säger Göran Arnell.

Magnus Höijer tillträder som förvaltningschef 1 augusti.

- Jag ser fram emot att få leda Näringsliv & Arbetsmarknad. Förvaltningen sitter med stora delar av både de utmaningar och möjligheter Gävle och Gävles näringsliv står inför, vilket känns mycket lockande, säger Magnus Höijer.