Du är här: 

Kulturskolan raggar elever på nya sätt

7 december 2016 - Nyhet

-Högstadieelever har ibland svårt att hitta till Kulturskolan. Nu åker vi ut till dem istället. Vi vill inspirera eleverna till att prova och vi har särskilt vänt oss till områden där vi har relativt få elever i den åldersgruppen, säger Joakim Lindblad.

Kulturskolans gitarrpedagoger i Gävle besöker för första gången på det här sättet tre högstadieskolor i Gävle och det är Stora Sätraskolan, Sofiedalskolan och Vallbackskolan. Lärarna kommer att spela gitarr för eleverna och finnas på plats för frågor och samtal. Det sker vid flera tillfällen under dagen så att många elever ska kunna möta lärarna på plats.

Konserttillfällen - Gitarrpedagogerna - 12 - 15 december

  • Måndag 12 december kl 10.00-15.00 Stora Sätraskolan - Uppehållsrummets scen vid huvudentrén - i anslutning till musiksalen
  • Onsdag 14 december kl 10.30-16.00 Sofiedalskolan Valbo - Fritidsgården Soffan
  • Torsdag 15 december kl 10.00-15.00 Vallbackskolan - i anslutning till matsal och musiksal

Kulturskolans pianopedagoger Sverker Magnusson och Lana Driaguina med åtta pianoelever åker på en liten julturné till årskurs 3 fredag den 16 december. Eleverna får möta en ny publik i en annorlunda miljö och grundskolans elever ges möjlighet att gå på konsert och lyssna på andra barn som spelar. -En lite ovanlig men spännande variant av utåtriktad verksamhet. Det blir i barnens vardagsmiljö vi kliver in med musiken, säger Joakim Lindblad. 

Konserter - Pianopedagogerna - 16 december

  • 09.00 - Ludvigsbergskolan 
  • 11.00 - Lilla Sätraskolan 
  • 13.00 - Andersbergskolan 

Kulturskolans blåspedagoger besöker barn årskurs 1-3 och fritids i Gävles grundskolor och spelar, visar och berättar om olika instrument 12 december - 16 december på skolor i Andersberg, Gefle Montessori, Hemlingby, Fridhemsskolan, Ytterharnäs skola och Hagaströms skola.

- Det här är en möjlighet att komplettera musikämnet genom en lärorik upplevelse för eleverna. Många barn har inte kommit i kontakt med riktiga instrument och musiker. Kanske möter vi någon blivande kulturskolelev, säger Joakim Lindblad.

Under 2017 avser Kulturskolan att erbjuda gratis kulturverksamhet inom flera olika konstformer i stadsdelar i Gävle. Satsningen bekostas av medel från Kulturrådet.  

Tipsa andra om den här sidan