Rebecca Strand blir projektledare för U23 EM i friidrott 2019

21 juni 2017 - Nyhet

Den 1 juli börjar Rebecca Strand som projektledare för U23 EM i friidrott 2019 i Gävle kommun. Hon arbetar idag som Kongress & eventchef på Gävle konserthus sedan 2009.

-Vi har glädjen att meddela att Rebecca Strand kommer att ha rollen som projektledare för U23 EM i friidrott 2019. Hon har bred erfarenhet av stora evenemang och kongresser, både nationella och internationella. Det är roligt att vi har och kan etablera kompetensen inom Gävle kommun, säger Johan Öholm, chef Fritid. Kultur & fritid är ansvarig arrangör i Gävle kommun.

- Det känns oerhört roligt och framför allt spännande. Jag känner stor ödmjukhet och tacksamhet inför förtroendet. Jag och många andra i projektet ska positionera Gävle som en evenemangsstad med fokus på hållbarhet, service och bra värdskap. Nu får Sverige visa upp den nya arenan på Gavlehov. Vårt uppdrag är att arrangera ett Europamästerskap i friidrott i världsklass, säger Rebecca Strand.

Rebecca har goda kunskaper från sitt uppdrag som Kongress & eventchef i Gävle Konserthus där hon varit projektledare för många stora kongresser, både nationella och internationella möten.

-Jag omgärdas av mycket kompetenta och ambitiösa kollegor inom Kultur & fritid som gett mig god affärsnytta och grund att stå på. Mina erfarenheter i ledningsposition i en politisk styrd organisation ger mig också trygghet. Jag hoppas ge energi och skapa entusiasm i projektet och i bemötandet av samarbetspartners och gäster, säger Rebecca Strand.

Den närmsta tiden kommer projektgruppen att sättas samman med personer inom och utom Gävle kommunkoncern och inledande möten kommer att hållas. I juli åker Rebecca och projektkollegor till Bydgoszcz i Polen för att träffa Europeiska kommittén och studera deras arrangemang av U23EM.

Projektledarrollen innebär att leda och fördela arbetet gällande mästerskapet som kommer att äga rum i Sverige och i Gävle 2019. Till sin hjälp har Rebecca 12 projektgrupper som kommer att arbete med olika ansvarsområden. Organisationen är omfattande. Vår lokala organisationskommitté är direkt underställd Europeiska kommittén som är det styrande organet.

Under 2017 kommer Rebecca att finnas både i Konserthuset och i Gavlehov för att nästa år flytta över till Gavlehov på heltid. Rebecca kommer att vara tjänstledig från tjänsten som Kongress & eventchef, som kommer att ersättas av en kollega i Konserthuset.