Du är här: 

Valbo bibliotek satsar på föreläsningar om hälsa

2 mars 2017 - Nyhet

-Hälsa ligger i tiden och många är intresserad av hälsa i någon form. Vi ser att många lånar böcker om kost, träning och mindfulness, säger bibliotekarie Helena Näslund på Valbo bibliotek.

Valbo bibliotek kommer att ha fyra föreläsningar under mars månad som fokuserar på hälsa. De kommer bland annat handla om sockerberoende, mental hälsa, existentiell hälsa och Qi-gong.

Mattias Hagman är Yoga- och meditationslärare, beteendevetare och ayurvedisk hälsorådgivare. Han startade Gävle Yogaskola 2001. Han håller ofta kurser och föredrag till allmänheten, företag och organisationer.

Mattias föreläser om yogisk stresshantering och mental träning för vardagen den 9 mars kl 17.00.

Annika Norin driver företaget Viriditas. Hon är utbildad örtterapeut och pedagog. Hon ordnar utbildningar och kurser med inriktning på Hildegard af Bingens helhetsläkekonst. Hildegard växte upp på 1100-talet på ett kloster i Tyskland och startade ett eget kloster där helhetsläkekonst växte fram med kost, örter, kryddor, musik, visionsbilder, ädelstenar och tankar kring de 35 livsförtjänsterna.

Den 13 mars kl 17.30 kommer Annika att prata om nytänkande fasta där fokus ligger på existentiell hälsa.

Maria Persson är hälsoutvecklare från Sandviken. "För mig är rörelse livet" säger Maria Persson som efter 17 år som uppskattad instruktör och badmästare på Parkbadet i Sandviken nu har börjat på Kanalgårdens seniorboende. Hon har aldrig tidigare haft ett roligare och tacksammare jobb än nu - Qi-gong 70+.

Maria visar Qi gong- övningar den 23 mars kl 17.00.

Bitten Jonsson skrev Sockerbomben för några år sedan men sockerberoende är ju i allra högsta grad aktuellt idag. I år kom hon med uppföljaren Sockerbomben 3.0. Bitten Jonsson är legitimerad sjuksköterska och additionsspecialist. Hon kom i kontakt med Addiction Medicine i USA för trettio år sedan. Det har hänt mycket sedan dess men Sverige ligger fortfarande 20 år efter USA på det området enligt Bitten. Hon har stor erfarenhet av behandling av sockerberoende som hon kallar en hjärnsjukdom.

Den 27 mars kl 17.00 föreläser Bitten om sockerberoende.
 

För att vara med på någon av föreläsningarna anmäler man sig till Valbo bibliotek på tel. 026-17 94 80.

Tipsa andra om den här sidan