Valbobadet stängs 19 december öppnar 2018

13 december 2016 - Nyhet

Valbo sportcentrum ska få en ny inomhusbassäng och vattenreningsanläggning, ett upprustat gym och fräscha omklädningsrum. Valbobadets inomhus- och utomhusbassänger är avstängda från och med den 19 december 2016 och öppnar preliminärt i april 2018.

Det innebär att stora delar av Valbo sportcentrum kommer att vara avstängda under byggtiden. Valbobadet och gymmet stänger den 19 december 2016. Gymnastiksalen med omklädningsrum är öppen som vanligt till och med 15 januari 2017. I och med byggstarten 2017 stängs vatten och ventilation av.

-Valbobadet får en helt ny modern bassäng som är höj- och sänkbar vilket gör att den kan anpassas bättre efter verksamheten. Vi får en modern vattenreningsteknik och skapar nya miljöeffekter där vi återvinner energin mellan ishallen och badet. Värme från ishallen pumpas in och tvärtom, säger Mats Ivarsson, enhetschef Bad i Gävle kommun.

Gymnastiksalen kommer att vara öppen som vanligt men sporthallen kan i perioder påverkas och vara stängd.

Det innebär också begränsade möjligheter för omklädningsrum för gymnastiksalen.

De som har badkort får resterande belopp av sitt kort återbetalt. De som har tid kvar på sina gymkort får återstående del av kortet återbetalt. Föreningar som har verksamhet på Valbobadet idag har möjlighet till badtider på Fjärran Höjderbadet och Lillhagsbadet.

Simskolan för kommunens grundskoleelever på Valbobadet gör ett uppehåll under upprustningstiden. Simskolan startar igen i april 2018.

-Alla elever kommer att få sin simundervisning, säger Mats Ivarsson.