Vi gör Gävle

Här berättar medarbetarna själva om sina jobb och hur det är att arbeta inom Gävle kommun. Ta även del av olika utvecklingsarbeten som pågår på arbetsgivarområdet.

Julfest för kunder och personliga assistenter

Det bjöds på jultallrik, lotteri och musik när Omvårdnad Gävle ordnade julfest för kunder och deras personliga assistenter i Spegelsalen. Flera av Gävle kommuns 264 personliga assistenter har jobbat hos oss i många år.

Sören Norman går med tillgänglighetsflaggan i topp

Hållplatsutrop på bussar, felplacerade träd vid busshållplatser och möjligheter för rullstolar att komma fram i offentliga miljöer. Det är några av de frågor som Sören Norman drivit som tillgänglighetssamordnare i Gävle kommun. Nu går han i pension och kan se tillbaka på tio års arbete för ett enklare liv för fysiskt funktionshindrade i Gävle.

Våga rekrytera annorlunda!

Att erbjuda en praktikplats till en person med annorlunda erfarenheter och bakgrund kan ge många oväntade och positiva effekter på en kommunal verksamhet. Något som Gävle kommunarkiv och Stadsbiblioteket tagit fasta på.

Medarbetare berättar: Personlig assistent

Hör Tina Chimba beskriva sitt arbete som Personlig assistent.

Medarbetare berättar: Habiliterare

Hör Ever Alvarado beskriva sitt arbete som Habiliterare.

Medarbetare berättar: Undersköterska

Hör Sofia Lindeberg beskriva sitt arbete som Undersköterska.

40 år i Gästrikekonsumenternas tjänst

Konsumentvägledningen i Gävle kommun fyller 40 år i år. Kristina Fält har varit med från början och släpper inte riktigt taget, trots att hon pensionerat sig.

Socialtjänstens chefer i stort forskningsprojekt

Socialtjänst Gävles chefer deltar i ett forskningsprojekt där deras arbetsledande beteende kartläggs. Det ska ge dem verktyg för att bli bättre ledare. Målet är att bli en av Sveriges bästa socialtjänster.

”Mitt jobb får väldigt synliga effekter för Gävleborna”

– Jag har världens roligaste yrke där jag kan kombinera både konst och naturvetenskap. Jag får ju vara kreativ på jobbet varje dag! säger Lo Lennartsson, landskapsarkitekt på Samhällsbyggnad Gävle.

Thomas gör Gävle tryggare

– Mitt jobb är att göra så att våra kunder kan bo kvar hemma så länge som möjligt. Det är ett väldigt tacksamt jobb där jag verkligen får bidra till att glädja och göra en annan människas liv bättre, säger Thomas Johansson. Han har jobbat inom Gävle kommuns omsorg sedan 2006.

• "Det bästa med mitt jobb är att hjälpa"

Bashir Mohamud arbetar som kundkommunikatör i Gävle kommuns kundtjänst. Där bistår han nyanlända på deras eget modersmål.

Erik gör att Gävle växer

Hösten 2014 röstade eleverna på Stigslunds skola fram Erik Burström till årets lärare. Ett par år tidigare blev hans dåvarande niondeklassare bäst i länet på DN:s nutidsorientering.
    – Jag har så roligt på jobbet att det är lätt att få med eleverna på tåget. De märker att jag gillar både dem och ämnena jag undervisar i, säger SO-läraren Erik Burström.

”Ibland känner jag mig som McGyver”

–Ibland får man känna sig som McGyver i det här jobbet. Det är skitkul att laga saker som är trasiga, säger Nicole Hughes. Hon arbetar som fastighetsskötare på Gavlefastigheter sedan ett par år tillbaka och sköter tillsynen av Gävle teater, Gävle konserthus, fastigheten Kantorn och Socialtjänstens lokaler.

Senast granskad 2015-09-02