Näringslivsfrukost 5 april

Näringsliv

Under onsdagmorgonens näringslivsfrukost på Söders källa i Gävle pratades det om siffran 100 000 invånare. Vad händer med oss Gävlebor när vi nu bor i liten storstad? Dessutom fick ”Posa” Serenius utmärkelsen Bra gjort för Gävle.

Från potatisåkern till världsarenorna

Det började i potatisåkern där kullarna var roliga att trampa upp- och nedför. Efter 40 år på sin isracingcykel och otaliga mästartitlar fick Per-Olof "Posa" Serenius utmärkelsen Bra gjort för Gävle för sina världsbragder med Gävle som ständig hemmabas.

Gävle som franchisestad

Vad är det som lockar en franschisekedja till en kommun? Vilka vill komma hit till Gävle nu när vi kommit upp oss en nivå? Anders Svensson från Franchisetorget kom resande ändå från Göteborg för att berätta hur franchiseföretagen väljer städer att etablera sig i. 

Nu växer vi vidare

Medan Gävle just nu firar att vi blivit 100 000 invånare ser kommundirektören redan framåt och blickar mot 120 000 år 2030. Det kommer krävas mod, pengar och vilja att ta nästa steg i stadens tillväxt, menar Göran Arnell. 

Vad betyder 100 000 Gävlebor? 

Vi frågade några deltagare på frukosten vad de tror att det för med sig att Gävle har blivit en liten storstad.

 

Så kan Gävle se ut år 2030

Högstadie- och gymnasieelever har tagit fram förslag och idéer på hur ett hållbart Gävle kan se ut och fungera 2030. Idéerna presenterade de för politiker, tjänstemän, företag och andra intressenter vid ett rådslag på Högskolan i Gävle.

 

Se och hör hela frukostprogrammet

Missade du näringslivsfrukosten? Här kan du ta del av hela programmet i efterhand. Hör Svensk bostadsförmedling berätta om bostadsmarknaden i kommunen, Franchisetorget om Gävles möjligheter och elever från Polhemsskolan om sina drömmars Gävle.

 

Tipsa andra om den här sidan

Senast granskad 2017-04-07