Elevcoach, SAX

Ansökningstiden för detta jobb har gått ut.

Du skickas vidare till listan med aktuella lediga jobb.

Gävle är en kommun i utveckling. Hos oss kan du göra skillnad på riktigt. För alla som bor i Gävle. För Gävle som plats. Vi erbjuder intressanta och utmanande jobb, 6 700 kollegor och goda möjligheter för dig att växa. Här är det nära till allt, både inom kommunen och ut i världen. Nu söker vi dig som vill göra Gävle ännu bättre tillsammans med oss.

I Gävle ska alla barn och elever utmanas och klara sin utbildning. Våra 3 000 medarbetare gör det möjligt genom kvalificerad och stimulerande undervisning. Utbildning Gävle ansvarar för förskola, grundskola, grundsärskola, gymnasieskola och gymnasiesärskola. Hos oss får du vara med och utveckla bästa möjliga förutsättningar för lärande. Vi siktar högt och utgår från att du också gör det. Vi gör att Gävle växer.

SAX är en samverkansmodell mellan Gävles grundskolor, Centrala elevhälsan och Socialtjänst Gävle. Alla som ingår i SAX arbetar med samma målbild, att tillsammans med de personer som finns runt eleven skapa förutsättningar för ökad måluppfyllelse i skolan. Du kommer att ha din arbetsplats tillsammans med SAX-pedagogerna på Vallbacksskolan.

Arbetsbeskrivning

Det primära uppdraget för SAX är att skapa förutsättningar för skolgång för elever med låg skolnärvaro.
Arbetsuppgifterna innehåller bland annat:
- Handledning och stöd till pedagoger runt elev som ingår i SAX
- Stöd till elev som ingår i SAX
- Individanpassad undervisning till elev som ingår i SAX
- Samverkan med socialtjänsten och andra stödfunktioner
- Dokumentation

Som elevcoach i SAX kommer du att:
Stötta elever på olika sätt, delta i undervisningen, delta på lovskola för att stötta elever i SAX, delta i möten med vårdnadshavare, ha elev och föräldrakontakter, samarbeta med lärare kring elever, delta i elevmöten, följa upp åtgärder och beslut kring elever. Arbetssättet kräver stor flexibilitet.

Kvalifikationer

Vi vill att du har minst en treårig gymnasieexamen gärna medinriktning barn- och fritid, alternativt annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Har du någon eftergymnasial pedagogisk utbildning ser vi det som meriterande. Du har tidigare dokumenterad erfarenhet från arbete med ungdomar som är i behov av särskilt stöd i skolmiljö. Kunskap om inlärningssvårigheter är meriterande och du behöver ha ett brett bemötanderegister för att skapa goda relationer till elever och pedagoger. Social kompetens är viktigt och en värdegrund som stämmer överens med skolans och kommunens värdegrund. Bra samarbetsförmåga är nödvändig och denna ska kunna styrkas genom referenser. Vi vill även att du har lätt för att samarbeta med elever, föräldrar och kollegor. Du ska kunna arbeta självständigt och fatta egna beslut i ditt dagliga arbete med elever. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid Anställning under vårterminen 2018 med möjlighet till förlängning
Antal platser: 1

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Gävle kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via Offentliga Jobb och inte via e-post eller pappersformat.

Gävle kommun hör till finskt förvaltningsområde. Om du därför utöver våra övriga kompetenskrav även talar finska, kan det vara en merit.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Gävle kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Ansökan

Ansökningstiden för denna tjänst har gått ut.

Kontaktpersoner

Ulf Sjulander
Rektor, Vallbacks rektorsområde
Telefon: 026-17 92 82
E-post: ulf.sjulander@gavle.se

Erika Jeppsson
Specialpedagog, samordnare SAX
Mobil: 070-084 02 76
E-post: erika.jeppsson@gavle.se

Facklig företrädare

Kommunal, Marie Sterner
Telefon: 026-17 99 14

Tipsa andra om den här sidan

Senast granskad 2017-08-18

Gävle kommun

Gävle kommun

Gävle kommun