Presschef

Ansökningstiden för detta jobb har gått ut.

Du skickas vidare till listan med aktuella lediga jobb.

Gävle är en kommun i utveckling. Hos oss kan du göra skillnad på riktigt. För alla som bor i Gävle. För Gävle som plats. Vi erbjuder intressanta och utmanande jobb, 6700 kollegor och goda möjligheter för dig att växa. Här är det nära till allt, både inom kommunen och ut i världen. Nu söker vi dig som vill göra Gävle ännu bättre tillsammans med oss.

På kommunledningskontoret är du i händelsernas centrum. Våra drygt 200 medarbetare jobbar med saker som är gemensamma för alla inom Gävle kommun. Vi ser helheten, samordnar arbetet mellan förvaltningarna och ansvarar för den strategiska utvecklingen. Hos oss jobbar du nära politikerna och vet ofta först vad som är på gång. Är du lyhörd, nyfiken och aktiv har du goda möjligheter att vara med och påverka. Vi gör Gävle tillsammans.

Kommunikationsavdelningen är navet i kommunkoncernens kommunikation. Vi har det strategiska övergripande ansvaret för all kommunikation och vi både leder, stöttar, utvecklar och följer upp kommunikationsinsatser i hela koncernen. Våra viktigaste mål är att öka förtroendet för kommunkoncernens verksamheter samt öka gävlebornas möjligheter att påverka och vara delaktiga i Gävles utveckling och framtid.

Vi är 15 medarbetare som erbjuder specialiststöd i varumärkesfrågor, mediehantering, storytelling, copy, webbutveckling, e-tjänster, sociala medier, visuell gestaltning och kommunikationsplanering. Vi vill alltid förbättras och vara en självklar och uppskattad samarbetspartner som uppfattas som kunnig, prestigelös och effektiv. Gott samarbete med kommunkoncernens förvaltningar och bolag är en självklarhet för oss.

Arbetsbeskrivning

Vi arbetar genomtänkt, långsiktigt och konsekvent med att stärka bilden av Gävle och av Gävle kommun som organisation. En viktig del i det arbetet är att lyfta fram goda exempel och tillgångar i Gävle, helst genom vårt eget berättande men även genom en proaktiv mediehantering. Om vi kan öka Gävlebornas kunskaper om vad som sker och händer i Gävle förbättras också deras upplevelser och attityder till att bo, leva och verka i Gävle.

Som presschef ansvarar du för att leda och samordna kommunens eget berättande och nyhetsarbete. Du leder en egen grupp medarbetare som producerar innehåll till kommunens egna kanaler och målgrupper, men också pressmaterial. Du ansvarar även för att stötta kommunstyrelsen och kommunalråden med mediehantering.
Du rapporterar direkt till kommunikationschefen i Gävle kommun.

Kvalifikationer

Du har en utbildning inom journalistik eller annan utbildning som vi bedömer likvärdig. Har du arbetsledande erfarenhet är det ett plus. Du har en bakgrund som journalist och förstår hur media fungerar.

Vi sätter stort värde vid dina personliga egenskaper och din förmåga att lyssna in och samarbete med andra. Du förstår vikten av att arbeta efter en tydlig strategi och göra det möjligt för andra att göra detsamma. Självklart är du en snabb och säker skribent.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Tillträde enligt överenskommelse,
Vikariat 12 månader.
Antal platser: 1
Varaktighet: 6 månader eller längre

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Gävle kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Gävle kommun hör till finskt förvaltningsområde. Om du därför utöver våra övriga kompetenskrav även talar finska, kan det vara en merit.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Gävle kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Ansökan

Ansökningstiden för denna tjänst har gått ut.

Kontaktperson

Johan Adolfsson
Kommunikationschef
Telefon: 026-17 80 06

Fackliga företrädare

Lena Arnberg
Vision
Telefon: 026-17 80 05

Lena Nilsson
JUSEK
Telefon: 026-17 80 74

Tipsa andra om den här sidan

Senast granskad 2017-08-18

Gävle kommun

Gävle kommun

Gävle kommun