Presschef

Gävle är en kommun i utveckling. Hos oss kan du göra skillnad på riktigt. För alla som bor i Gävle. För Gävle som plats. Vi erbjuder intressanta och utmanande jobb, 6700 kollegor och goda möjligheter för dig att växa. Här är det nära till allt, både inom kommunen och ut i världen. Nu söker vi dig som vill göra Gävle ännu bättre tillsammans med oss.

På kommunledningskontoret är du i händelsernas centrum. Våra drygt 200 medarbetare jobbar med saker som är gemensamma för alla inom Gävle kommun. Vi ser helheten, samordnar arbetet mellan förvaltningarna och ansvarar för den strategiska utvecklingen. Hos oss jobbar du nära politikerna och vet ofta först vad som är på gång. Är du lyhörd, nyfiken och aktiv har du goda möjligheter att vara med och påverka. Vi gör Gävle tillsammans.

Presschefen är placerad på kommunikationsavdelningen som är en av kommunledningskontorets sex avdelningar. Avdelningen består även av en stabsenhet, internationella kontoret, kundtjänst samt webb- och produktionsenhet.

Arbetsbeskrivning

Vi arbetar genomtänkt, långsiktigt och konsekvent med att stärka bilden av Gävle och av Gävle kommun som organisation. En viktig del i det arbetet är att lyfta fram goda exempel och tillgångar i Gävle, helst genom vårt eget berättande men även genom en proaktiv mediehantering. Om vi kan öka Gävlebornas kunskaper om vad som sker och händer i Gävle förbättras också deras upplevelser och attityder till att bo, leva och verka i Gävle.

Som presschef ansvarar du för att leda och samordna kommunens eget berättande och nyhetsarbete. Du leder en egen grupp medarbetare som producerar innehåll till kommunens egna kanaler och målgrupper, men också pressmaterial. Du ansvarar även för att stötta kommunstyrelsen och kommunalråden med mediehantering.
Du rapporterar direkt till kommunikationschefen i Gävle kommun.

Kvalifikationer

Du har en utbildning inom journalistik eller annan utbildning som vi bedömer likvärdig. Har du arbetsledande erfarenhet är det ett plus. Du har en bakgrund som journalist och förstår hur media fungerar.

Vi sätter stort värde vid dina personliga egenskaper och din förmåga att lyssna in och samarbete med andra. Du förstår vikten av att arbeta efter en tydlig strategi och göra det möjligt för andra att göra detsamma. Självklart är du en snabb och säker skribent.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Tillträde enligt överenskommelse,
Vikariat 12 månader.
Antal platser: 1
Varaktighet: 6 månader eller längre

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Gävle kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Gävle kommun hör till finskt förvaltningsområde. Om du därför utöver våra övriga kompetenskrav även talar finska, kan det vara en merit.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Gävle kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Ansökan

Ansök senast: 2017-04-30
Referensnummer: KLK 10/17
Sök jobbet här

Kontaktperson

Johan Adolfsson
Kommunikationschef
Telefon: 026-17 80 06

Fackliga företrädare

Lena Arnberg
Vision
Telefon: 026-178005

Lena Nilsson
SACO
Telefon: 026-178074

Tipsa andra om den här sidan

Senast granskad 2015-07-02

Gävle kommun