Biträdande rektor, Polhemsskolan

Gävle är en kommun i utveckling. Hos oss kan du göra skillnad på riktigt. För alla som bor i Gävle. För Gävle som plats. Vi erbjuder intressanta och utmanande jobb, 6700 kollegor och goda möjligheter för dig att växa. Här är det nära till allt, både inom kommunen och ut i världen. Nu söker vi dig som vill göra Gävle ännu bättre tillsammans med oss.

I Gävle ska alla barn och elever utmanas och klara sin utbildning. Våra 3 000 medarbetare gör det möjligt genom kvalificerad och stimulerande undervisning. Utbildning Gävle ansvarar för förskola, grundskola, grundsärskola, gymnasieskola och gymnasiesärskola. Hos oss får du vara med och utveckla bästa möjliga förutsättningar för lärande. Vi siktar högt och utgår från att du också gör det. Vi gör att Gävle växer.

Polhemsskolan är Gävle största gymnasieskola med ca 1600 elever. På Polhemsskolan finns nio nationella program, fem introduktionsprogram och gymnasiesärskola med sex program. Skolan är indelad i sex sektorer som leds av varsin biträdande rektor medan rektor har övergripande ansvar för verksamheten. På Polhemsskolan finns väl utvecklade arbetslag och ett omfattande kvalitetsarbete vars syfte är att öka elevernas måluppfyllelse.

Läs mer om skolan på www.polhemsskolan.gavle.se


Arbetsbeskrivning

• Som biträdande rektor kommer du att ha det övergripande ansvaret för sektor 4, i sektorn ingår för närvarande IMINDA, IMINDB samt IMYRK, ytterligare program kommer att tillkomma. Som pedagogisk ledare har du en nyckelroll för skolans fortsatta utveckling. Ditt uppdrag är att tillsammans med lärarna leda arbetet med en tydlig inriktning mot elevers lärande. I dina arbetsuppgifter ingår både att planera och organisera, såväl som att följa upp och utvärdera. I ditt arbete stödjer du dig naturligt på skolans olika styrdokument.

Du är arbetsledare på skolan vilket innefattar elev-, personal- och utvecklingsfrågor. Du deltar i rekrytering av skolans personal och genomför medarbetar- och lönesamtal. I dina arbetsuppgifter ingår även att ansvara för systematiskt arbetsmiljöarbete. Du verkar för att utveckla samarbete och samverkan med grundskola, högskola och näringsliv.

Du är direkt underställd rektor och ingår tillsammans med övriga biträdande rektorer i skolans ledningsgrupp. Du deltar i ledning och utveckling av Polhemsskolans verksamhet och det systematiska utvecklings- och kvalitetsarbetet. Kvalitets- och utvecklingsfrågor är självklara ledstjärnor för ledningsgruppen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har pedagogisk högskoleexamen/universitetsexamen och erfarenhet av pedagogiskt arbete. Vi ser gärna att du har ledarerfarenhet och erfarenhet av utvecklingsarbete i skolan. Du har erfarenhet av arbete med nyanlända. Erfarenhet från grundskola eller gymnasieskola är meriterande. Om du har genomgått rektorsutbildningen ses det som en merit. Du är väl förtrogen med skolans styrdokument samt övrig relevant lagstiftning. Du har mycket goda kunskaper inom IKT som administrativt och pedagogiskt verktyg.

Vi söker en tydlig och trygg pedagogisk ledare med fokus på elevernas kunskapsutveckling. Du ska vara handlingskraftig, lyhörd och ha förmåga att inspirera. Du har god samarbets- och kommunikationsförmåga och uttrycker dig ledigt i tal och skrift. Du har förmåga att skapa goda relationer och få dina medarbetare att utvecklas i sina uppdrag.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal platser: 1

Övrigt

Fackliga företrädare:
Skolledarförbundet, Tomas Östlund 026-17 92 52
Lärarförbundet, Tony Wärefors 026-17 92 87
Lärarnas Riksförbund, Sofia Wennerström 026-17 73 51
Vision, Pia Eriksson 026-17 92 84
Vårdförbundet, Berit Wall 026-17 92 63
DIK, Sara Gagge 026-17 92 65

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Gävle kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via Offentliga Jobb och inte via e-post eller pappersformat.

Gävle kommun hör till finskt förvaltningsområde. Om du därför utöver våra övriga kompetenskrav även talar finska, kan det vara en merit.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Gävle kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Ansökan

Ansök senast: 2017-11-26
Referensnummer: UG 432/17
Sök jobbet här

Kontaktperson

Michael Andersson
Rektor Polhemsskolan
Telefon: 026-179250

Tipsa andra om den här sidan

Senast granskad 2017-08-18

Gävle kommun

Gävle kommun

Gävle kommun