Kemikaliesmarta Östers förskola söker barnskötare

Gävle är en kommun i utveckling. Hos oss kan du göra skillnad på riktigt. För alla som bor i Gävle. För Gävle som plats. Vi erbjuder intressanta och utmanande jobb, 6700 kollegor och goda möjligheter för dig att växa. Här är det nära till allt, både inom kommunen och ut i världen. Nu söker vi dig som vill göra Gävle ännu bättre tillsammans med oss.

I Gävle ska alla barn och elever utmanas och klara sin utbildning. Våra 3 000 medarbetare gör det möjligt genom kvalificerad och stimulerande undervisning. Utbildning Gävle ansvarar för förskola, grundskola, grundsärskola, gymnasieskola och gymnasiesärskola. Hos oss får du vara med och utveckla bästa möjliga förutsättningar för lärande. Vi siktar högt och utgår från att du också gör det. Vi gör att Gävle växer.
Inom Brynäs/Nynäs förskoleområde lägger vi stor vikt på arbetet med pedagogisk dokumentation och att utveckla vårt kunnande kring det. Pedagogisk dokumentation är ett verktyg för att utveckla verksamheten, förskolans miljö och oss själva. Samtliga förskolor arbetar med ett gemensamt tema under verksamhetsåret. För att utveckla vårt kollegiala lärande inom området har vi olika nätverk; interkulturellt, IKT, läspiloter, pedagogiska utvecklingsledare och likabehandlare.

Alla 13 förskolor på vårat område arbetar med samma tema och prioriterade mål. Temat är barn utforskar en plats. Östers förskola är en nybyggd kemikaliesmart förskola där byggmaterial och inventarier har en miljömärkning. Förskolan består av fyra stycken hemvister. Östers förskola är en demokratisk mötesplats, för barn, vårdnadshavare och pedagoger. Här läggs grunden för ett livslångt lärande genom en rolig, trygg och lärorik verksamhet för alla våra barn. Verksamheten utgår från en helhetssyn på barnet och barnets behov och utformas så att omsorg, utveckling och lärande bildar en helhet. Hållbar utveckling ingår som en naturlig del i verksamheten. Du erbjuder våra barn en rolig, trygg och lärorik verksamhet. En verksamhet som utgår från en helhetssyn på barnet och barnets behov och som utformas så att omsorg, utveckling och lärande bildar en helhet.

Arbetsbeskrivning

I samarbete med vår vårdnadshavare verkar du för varje barn får möjlighet att utvecklas efter sina förutsättningar. Tillsammans med arbetslaget använder du olika former av dokumentationer för att följa upp, utvärdera och utveckla verksamheten enligt beslutande riktlinjer.

Kvalifikationer

Du ser varje barns möjligheter och engagerar dig i samspelet med både enskilda barnet och barngruppen. Värdegrund och demokrati är centrala begrepp för dig som du värnar om i teori och praktik. Du har kunskap eller vill lära dig mer om hållbar utveckling. Vi ser gärna att du har erfarenhet av andraspråksutveckling eller interkulturellt förhållningssätt.

Vi vill också att du som söker:
-har barnskötarutbildning eller motsvarande utbildning.
-är väl förtrogen med förskolans läroplan.
-ska kunna omsätta modern pedagogisk teori i praktiskt arbete.
-ska kunna arbeta både självständigt och i arbetslag.
-vill utveckla dig själv som pedagog och är öppen för förändringar.
-har lätt för att kommunicera och samarbeta med barn, föräldrar och kollegor.
-arbetar enligt Gävle kommuns värdegrund.
-är förtrogen med att använda dagens teknik. och följer med i den tekniska utvecklingen, såsom IKT.
-använder Tecken som stöd i undervisningen.

Är DU barnskötaren vi söker?

Vill du vara med och utveckla verksamheten på Östers förskola så sök denna tjänst!

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal platser: 1

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Gävle kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via Offentliga Jobb och inte via e-post eller pappersformat.

Gävle kommun hör till finskt förvaltningsområde. Om du därför utöver våra övriga kompetenskrav även talar finska, kan det vara en merit.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Gävle kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Här finns mer information om tjänsten

Ansökan

Ansök senast: 2017-11-24
Referensnummer: UG 420/17
Sök jobbet här

Kontaktperson

Monia Löhman
biträdande förskolechef
Telefon: 026-17 99 91

Facklig företrädare

Kommunal, Marie Sterner
Telefon: 026-17 99 14

Tipsa andra om den här sidan

Senast granskad 2017-08-18

Gävle kommun

Gävle kommun

Gävle kommun