Boendestödjare till HVB Sesam

Ansökningstiden för detta jobb har gått ut.

Du skickas vidare till listan med aktuella lediga jobb.

Gävle är en kommun i utveckling. Hos oss kan du göra skillnad på riktigt. För alla som bor i Gävle. För Gävle som plats. Vi erbjuder intressanta och utmanande jobb, 6700 kollegor och goda möjligheter för dig att växa. Här är det nära till allt, både inom kommunen och ut i världen. Nu söker vi dig som vill göra Gävle ännu bättre tillsammans med oss.

Socialtjänst Gävle jobbar för positiva förändringar för människor i utsatta situationer. Bland Socialtjänst Gävles ca 400 medarbetare finns socialsekreterare och behandlingspersonal som ger råd, stöd och hjälp till alla åldrar. Ambitionen är att göra det på hemmaplan och i närmiljö. Hos oss jobbar du alltid med barnens bästa i centrum och bygger insatserna på respekt för den enskildes integritet och självbestämmande. Vår hjälp gör Gävle tryggare.

Sesam HVB är ett boende för ensamkommande barn. På Sesam finns tre HVB: Östra, Södra, och Norra. Boendet tar emot ungdomar i åldern 14-18 år. Sesam har sammanlagt plats för 55 barn. Boendet är bemannat dygnet runt alla dagar i veckan. Detta medför att boendestödjarna har schemalagd arbetstid som omfattar både dagtid, kvällstid och separat nattjänstgöring.
På Sesam Östra arbetar vi för en god arbetsmiljö och med möjlighet till hälsofrämjande aktiviteter samt handledning vid behov.

Sesam Östra söker nu en boendestödjare för nattjänstgöring.

Arbetsbeskrivning

Som boendestödjare på Sesam Södra arbetar du stödjande och pedagogiskt med barnen/ungdomarna utifrån individuella handlingsplaner. Du samverkar med socialsekreterare, gode män/särskilt förordnade vårdnadshavare, skola, hälsovård etc.
Inom uppdraget förekommer dokumentation enligt gällande lagstiftning.

För de barn/ungdomar som är asylsökande är den primära uppgiften för boendestödjaren att vara ett stöd i barnens/ungdomarnas livssituation och asylprocess. Med de barn/ungdomar som fått permanent uppehållstillstånd arbetar vi långsiktigt med att ge förutsättningar till att leva ett integrerat och självständigt liv, utifrån var och ens förutsättningar.

Avseende nattjänstgöring så arbetar vi på Sesam Östra i par och i samarbete med övriga HVB. Viktiga arbetsuppgifter på natten är att skapa trygghet för våra ungdomar och ge en god omsorg. Vi arbetar vaken natt och ska finnas till när ungdom har behov av stöd på natten.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har minst 1 års eftergymnasial utbildning med inriktning socialt arbete, beteendevetenskap och/eller pedagogik. Du har dokumenterad yrkeserfarenhet av arbete med barn och ungdomar och/eller erfarenhet av att möta människor i kris och svåra livssituationer. Du är engagerad och har god samarbetsförmåga, är tålmodig och flexibel. Meriterande är erfarenhet av arbete med ensamkommande barn/ungdomar. Eftersom det ingår dokumentation i tjänsten behöver vi dig som har dator- och dokumentationsvana samt goda kunskaper i det svenska språket i såväl tal som skrift.

Då arbetet innebär mycket kontakt med barn/ungdomar och samarbetspartners såsom gode män tas stor hänsyn till personlig lämplighet. Detta arbete inrymmer mycket och att vägleda ungdomar som upplevt olika krissituationer kan vara utmanande. Det är också ett inspirerande arbete med flera utvecklingsmöjligheter. Vi förutsätter att du är intresserad av att dela med dig av dina kunskaper och aktivt bidra till metodutveckling inom verksamheten.

Vi begär utdrag ur Polismyndighetens misstanke- och belastningsregister för HVB innan anställning.

Körkort och körvana erfordras

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Tidsbegränsad anställning t.o.m. 170831 med eventuell möjlighet till förlängning. Tillträde snarast.
Antal platser: 1

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Gävle kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Gävle kommun hör till finskt förvaltningsområde. Om du därför utöver våra övriga kompetenskrav även talar finska, kan det vara en merit.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Gävle kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Ansökan

Ansökningstiden för denna tjänst har gått ut.

Kontaktpersoner

Christina Andersson
Enhetschef Sesam Öster
Telefon: 026-17 24 10
E-post: christina.j.andersson@gavle.se

Therese Göterfors Lichota
Bitr. Föreståndare
Telefon: 026-17 87 88
E-post: therese.goterfors.lichota@gavle.se

Fackliga företrädare

Sherzad Mustafa
Lärarförbundet
Telefon: 026-17 23 00
E-post: sherzad.mustafa@gavle.se

Sari Pajulampi
Vision
Telefon: 026-17 24 58
E-post: sari.pajulampi@gavle.se

Tipsa andra om den här sidan

Senast granskad 2017-08-18

Gävle kommun

Gävle kommun

Gävle kommun