Förvaltningsledare IT till IT- och utvecklingsavdelningen

Ansökningstiden för detta jobb har gått ut.

Du skickas vidare till listan med aktuella lediga jobb.

Gävle är en kommun i utveckling. Hos oss kan du göra skillnad på riktigt. För alla som bor i Gävle. För Gävle som plats. Vi erbjuder intressanta och utmanande jobb, 6700 kollegor och goda möjligheter för dig att växa. Här är det nära till allt, både inom kommunen och ut i världen. Nu söker vi dig som vill göra Gävle ännu bättre tillsammans med oss.

På kommunledningskontoret är du i händelsernas centrum. Våra drygt 200 medarbetare jobbar med saker som är gemensamma för alla inom Gävle kommun. Vi ser helheten, samordnar arbetet mellan förvaltningarna och ansvarar för den strategiska utvecklingen. Hos oss jobbar du nära politikerna och vet ofta först vad som är på gång. Är du lyhörd, nyfiken och aktiv har du goda möjligheter att vara med och påverka. Vi gör Gävle tillsammans.

Tjänsten är placerad på IT- och utvecklingsavdelningen som är en av Kommunledningskontorets sex avdelningar och har ca 80 anställda. IT- och utvecklingsavdelningens uppdrag är att tillhandahålla en stabil plattform anpassad till verksamheternas behov samt att driva och samordna verksamhetsutveckling med stöd av IT.

Arbetsbeskrivning

Var med och gör Gävle mer effektivt!

IT- och utvecklingsavdelningen står inför en förändring i arbetssätt och metodik där systemförvaltning kommer bli en viktig del i vårt gemensamma uppdrag. Vi söker därför dig med flerårig erfarenhet av att ha arbetat som förvaltningsledare eller systemförvaltare och vill vara med att utveckla detta arbete från start. Alternativt är du en erfaren projektledare som trivs med att skapa ordning och reda och som har lång erfarenhet av att jobba i gränsen mellan verksamhet och IT samt är intresserad av att börja arbeta med systemförvaltning.

Tjänsten är placerad i gruppen Projekt och systemförvaltning och du kommer arbeta övergripande både inom avdelningen och kommunkoncernen.
Vi ser gärna att du tidigare arbetat i uppdrag relaterade till förvaltningsstyrning, IT styrning, förändringsledning eller projektstyrning.
Som förvaltningsledare ansvarar du för att leda det IT-nära förvaltningsarbetet och säkerställa att målen i förvaltningsplanen nås genom god planering och leveranser i tid med rätt kvalitet. Du stöttar och koordinerar nya och förändrade verksamhetsbehov inom förvaltningsområdet hela vägen från idé till implementerad åtgärd. Som förvaltningsledare leder och driver processer men kan också vara en del i utvecklingsuppdrag. I rollen ingår beställning och uppföljning av åtgärder inom förvaltningsområdet.

Kvalifikationer

Du har relevant akademisk utbildning alternativt annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Du har minst 3 års erfarenhet av arbete med etablerade modeller/koncept inom förvaltning eller projektledning tex PM3, XLPM el liknande.

Du har erfarenhet av att skapa nya samt upprätthålla processer och rutiner.

Du har erfarenhet av budget, uppföljning och rapportering.

Vi ser gärna att du har erfarenheter av att ha arbetat inom stora organisationer.

Du har goda kunskaper i svenska och engelska

Vi ser gärna att du som person trivs med omväxlande arbetsuppgifter och har förmåga att arbeta med många saker samtidigt, ofta tillsammans med andra.

Du är prestigelös och har en god kommunikativ förmåga genom vilken du lätt skapar förtroende hos andra och bygger långvariga relationer.

Du är strukturerad och självgående samt har god förmåga att fatta självständiga beslut, planera, genomföra och följa upp arbetet inom ditt ansvarsområde.

Vi arbetar utifrån en gemensam värdegrund med bemötande, samarbete och kvalitet i fokus och lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal platser: 1
Varaktighet: Tillsvidare

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Gävle kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Gävle kommun hör till finskt förvaltningsområde. Om du därför utöver våra övriga kompetenskrav även talar finska, kan det vara en merit.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Gävle kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Ansökan

Ansökningstiden för denna tjänst har gått ut.

Kontaktperson

Susanne Blomdahl
Gruppchef
Telefon: 026-178055
E-post: susanne.blomdahl@gavle.se

Fackliga företrädare

Lena Nilsson
JUSEK
Telefon: 026-17 80 74

Lena Arnberg
Vision
Telefon: 026-17 80 05

Tipsa andra om den här sidan

Senast granskad 2017-08-18

Gävle kommun

Gävle kommun

Gävle kommun