Konsulent för praktikplatsanskaffning inom näringslivet

Ansökningstiden för detta jobb har gått ut.

Du skickas vidare till listan med aktuella lediga jobb.

Gävle är en kommun i utveckling. Hos oss kan du göra skillnad på riktigt. För alla som bor i Gävle. För Gävle som plats. Vi erbjuder intressanta och utmanande jobb, 6700 kollegor och goda möjligheter för dig att växa. Här är det nära till allt, både inom kommunen och ut i världen. Nu söker vi dig som vill göra Gävle ännu bättre tillsammans med oss.

Vi skapar möjligheter. För det lokala näringslivet. För kompetensutveckling och sysselsättning. De 360 medarbetarna vid Näringsliv & arbetsmarknad Gävle bidrar till att göra Gävle attraktivt för företagande och framtidsvisioner. Hos oss jobbar du med att skapa de bästa förutsättningarna för lärande och personlig utveckling. Tillsammans gör vi Gävle konkurrenskraftigt.

Inom Arbetsmarknadsenheten är det individen som står i fokus och praktiksamordningens uppdrag är att ge människor i Gävle som i dag står utanför arbetsmarknaden förutsättningar att genom praktik stärka sina möjligheter att få ett reguljärt arbete. Praktiksamordning ansvarar också för kommunens flyktingmottagning. Våra samarbetspartners är Kommunala förvaltningar och bolag, Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Region Gävleborg och det privata näringslivet. I verksamheten praktiksamordning arbetar verksamhetschef och åtta konsulenter.

Arbetsbeskrivning

Som konsulent är dina huvudsakliga arbetsuppgifter praktikplatsanskaffning inom näringslivet. Arbeta strategiskt med företags– och arbetsgivarkontakter i syfte att erbjuda bra och kvalitativa praktikplatser. Genomföra företagsbesök, praktiktillsättningar och uppföljningar av dessa. Administrativa arbetsuppgifter, vilket innebär dokumentation, registrering i olika databaser samt kvalitetssäkring, samordning och uppföljning av platser.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleexamen inom relevant område eller annan utbildning eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har erfarenhet av kontaktskapande och relationsbyggande arbete i syfte att skapa och upprätthålla goda relationer till flera olika samverkanspartners, förmåga att organisera, prioritera effektivt och arbeta mot uppsatta mål. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av att arbeta med service, försäljning eller kundrelationer. Vidare har du företrädesvis genom tidigare erfarenhet ett stort kontaktnät inom näringslivet. För att lyckas i rollen är du socialt utåtriktad, kommunikativ och prestigelös. Du är också lösningsfokuserad genom att självständigt hitta olika sätt att lösa arbetsuppgifter eller frågeställningar. Du uttrycker dig väl i svenska både i tal och skrift och har god datorvana.

Vi arbetar utifrån en gemensam värdegrund med bemötande, samarbete och kvalitet i fokus och lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Snarast
Antal platser: 6

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Gävle kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via Offentliga Jobb och inte via e-post eller pappersformat.

Gävle kommun hör till finskt förvaltningsområde. Om du därför utöver våra övriga kompetenskrav även talar finska, kan det vara en merit.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Gävle kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Ansökan

Ansökningstiden för denna tjänst har gått ut.

Kontaktperson

Björn Häägg
Enhetschef, Arbetsmarknadsenheten
Telefon: 026-17 97 50
E-post: Bjorn.Haagg@gavle.se

Tipsa andra om den här sidan

Senast granskad 2017-08-18

Gävle kommun

Gävle kommun

Gävle kommun