Biträdande förskolechefer till Brynäs/Nynäs förskoleområde

Gävle är en kommun i utveckling. Hos oss kan du göra skillnad på riktigt. För alla som bor i Gävle. För Gävle som plats. Vi erbjuder intressanta och utmanande jobb, 6 700 kollegor och goda möjligheter för dig att växa. Här är det nära till allt, både inom kommunen och ut i världen. Nu söker vi dig som vill göra Gävle ännu bättre tillsammans med oss.

I Gävle ska alla barn och elever utmanas och klara sin utbildning. Våra 3 000 medarbetare gör det möjligt genom kvalificerad och stimulerande undervisning. Utbildning Gävle ansvarar för förskola, grundskola, grundsärskola, gymnasieskola och gymnasiesärskola. Hos oss får du vara med och utveckla bästa möjliga förutsättningar för lärande. Vi siktar högt och utgår från att du också gör det. Vi gör att Gävle växer.

Brynäs/Nynäs förskoleområde är ett interkulturellt område och i våra förskolor möts barnen från olika kulturer och lär av varandra. Vi arbetar för en hög måluppfyllelse och likvärdiga förskolor med hög kvalité. I området har vi 13 förskolor och vi har tillsammans cirka 790 barn inskrivna och cirka 175 medarbetare. Tycker du om att initiera nya tankar och idéer, vill du vara med i vårt team och göra skillnad för våra barn. Gör Gävles framtid! Vi söker nu två biträdande förskolechefer till Brynäs/Nynäs förskoleområde. En tjänst med tillträde omgående och en tjänst med tillträde juni 2018. Välkommen med din ansökan!


Arbetsbeskrivning

Som biträdande förskolechef och pedagogisk ledare har du en nyckelroll för förskolans fortsatta utveckling. Du kommer att ha ansvar för två till tre förskolor inom förskoleområdet. Ditt uppdrag är att tillsammans med dina medarbetare leda arbetet med en tydlig inriktning mot barns lärande och utveckling. I dina arbetsuppgifter ingår både att planera och organisera, såväl som att följa upp och utvärdera. I ditt arbete stödjer du dig naturligt på förskolans olika styrdokument.

Som biträdande förskolechef har du ansvar för barn-, personal-, ekonomi- och utvecklingsfrågor för dina förskolor. Du ansvarar för rekrytering av förskolans personal och genomför medarbetar- och lönesamtal. I dina arbetsuppgifter ingår även att ansvara för systematiskt arbetsmiljö- och kvalitetsarbete. Du verkar för att utveckla samarbete och samverkan så att kontakterna med förskolor, fritidshem och grundskola stärks.

Du arbetar på uppdrag av förskolechef och ingår i Brynäs/Nynäs förskoleområdes ledningsteam. Du deltar i ledning och utveckling av områdets verksamhet, det systematiska utvecklings- och kvalitetsarbetet.

Kvalifikationer

Du har högskole-/universitetsexamen med pedagogisk inriktning och har erfarenhet av pedagogiskt arbete från förskola och/eller skola. Du är en tydlig pedagogisk ledare med fokus på att skapa de bästa förutsättningarna för barns utveckling och lärande inom förskolan. Du har en god förmåga att organisera verksamheten och att analysera resultat. Du är väl förtrogen med förskolans styrdokument och har kunskaper inom IKT som administrativt och pedagogiskt verktyg. Önskvärt är att du har tidigare erfarenhet av arbetsledande befattning eller utvecklingsarbete. Erfarenhet av systematiskt kvalitetsarbete i förskolan och rektorsutbildning är meriterande. Du har mycket goda kunskaper i tal och skrift i svenska språket.

Du har god kommunikations- och samarbetsförmåga och du skapar förtroendefulla relationer i såväl interna som externa kontakter. Som ledare är du tydlig och har förmåga att se helheten och arbeta mot uppsatta mål. Du har förmåga att entusiasmera, förankra och leda ett ständigt pågående utvecklingsarbete tillsammans med dina kollegor och medarbetare.

För dig är kvalitetssäkring en självklarhet liksom att se verksamheten ur ett kundperspektiv.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal platser: 2

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Gävle kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via Offentliga Jobb och inte via e-post eller pappersformat.

Gävle kommun hör till finskt förvaltningsområde. Om du därför utöver våra övriga kompetenskrav även talar finska, kan det vara en merit.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Gävle kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Ansökan

Ansök senast: 2017-12-17
Referensnummer: UG 462/17
Sök jobbet här

Kontaktperson

Karin Sundell
Förskolechef, Brynäs/Nynäs
Telefon: 026-17 98 89

Fackliga företrädare

Kommunal, Marie Sterner
Telefon: 026-17 99 14

Lärarförbundet. Malin Jonsson
Telefon: 026-17 83 83

Tipsa andra om den här sidan

Senast granskad 2017-08-18

Gävle kommun

Gävle kommun

Gävle kommun