Bibliotekarie med samordningsansvar för evenemang- och programverksamhet, Sätra bibliotek

Ansökningstiden för detta jobb har gått ut.

Du skickas vidare till listan med aktuella lediga jobb.

Gävle är en kommun i utveckling. Hos oss kan du göra skillnad på riktigt. För alla som bor i Gävle. För Gävle som plats. Vi erbjuder intressanta och utmanande jobb, 6700 kollegor och goda möjligheter för dig att växa. Här är det nära till allt, både inom kommunen och ut i världen. Nu söker vi dig som vill göra Gävle ännu bättre tillsammans med oss.

Varje dag ger vi människor upplevelser till kropp och själ. Kultur & fritid Gävles 250 medarbetare driver och utvecklar bland annat konserthus, konstcentrum, kulturskola, bibliotek, idrott, friluftsliv, kultur- och föreningsstöd och bad. Vi är stolta över att bo på en av Sveriges skulpturrikaste platser och att ha landets nordligaste symfoniorkester. Hos oss kan du som är nyfiken, engagerad och nytänkande göra Gävle ännu mer händelserikt.

I Gävle kommun finns ett Stadsbibliotek, åtta närbibliotek samt en utlåningsstation. Närbiblioteken finns spridda från Hedesunda i söder till Bergby i norr. Stadsbiblioteket har öppet 365 dagar om året och är en av Gävles mest besökta offentliga platser. Biblioteken har en spännade program- och evenemangsverksamhet där vi arbetar för att Gävles bibliotek som helhet ska vara angelägna och demokratiska rum som speglar aktuella samhällsfrågor, skapar möten med författare och läsare och ger utrymme för samtal. De största närbiblioteken finns i Andersberg, Sätra, Bomhus och Valbo. Våra närbibliotek ska vara mötesplatser som är starka i sitt lokalsamhälle med mångfald och bredd i medieutbudet. Vi ger alla kommuninvånare tillgång till läsning, kunskap och information samt kulturupplevelser.

Arbetsbeskrivning

Sätra bibliotek är ett av våra största närbibliotek, ett integrerat folk- och skolbibliotek, där vi arbetar med folkbiblioteksuppdraget i stadsdelen. Vi har en omfattande programverksamhet på våra närbibliotek för både barn och vuxna. Sätra bibliotek har tidigare drivit en egen litteraturfestival och det finns goda möjligheter till fortsatt utveckling i samarbete med ett etablerat nätverk i stadsdelen.
Vi strävar efter att vara synliga i nya sammanhang och att vara en plats för möten mellan sätrabor i alla åldrar. Som bibliotekarie hos oss kommer du att möta alla våra olika målgrupper på biblioteket, men också på andra arenor. Sätra bibliotek är ett aktivt och levande bibliotek där du som bibliotekarie förväntas driva olika former av samarbeten, både externt och internt.
I samordnarrollen administrerar du det löpande arbetet i programverksamheten för våra åtta närbibliotek och är ibland också en resurs vid genomförandet. I rollen ingår att knyta kontakter och arbeta utåtriktat mot olika aktörer. Detta för att göra program, evenemang och utställningar till en angelägenhet för fler besökare. Du är också kontakten mellan närbiblioteken och kommunikationsenheten. Du har i detta ett nära samarbete med samordnaren på Stadsbiblioteket.
Du arbetar också som bibliotekarie med flera olika lässtimulerande insatser samt olika typer av visningar, vilket innebär att du måste tycka om att prata med och inför olika grupper. En del av det arbetet riktar sig mot vår prioriterade målgrupp barn- och unga, där vi arbetar för att stödja deras språkutveckling och stimulera till läsning. Vi samarbetar med bland annat förskola, skola och familjecentral. Du förväntas också bidra till arbetet med att göra bibliotekets digitala tjänster synliga, och att utveckla arbetet med digital delaktighet. För att trivas i rollen som bibliotekarie hos oss är det viktigt att du flexibel och öppen för förändringar i ditt uppdrag. Arbetet innebär i dagsläget schemalagd tjänstgöring på kvällar.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller utbildning som vi bedömer likvärdig. Du har en mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift och erfarenhet av att producera och redigera texter. Erfarenhet av att arbeta med kommunikation internt och externt är meriterande. Kunskaper om och erfarenheter av bibliotekens arbete med MIK- frågor är meriterande. Du är angelägen om att ge alla besökare ett positivt bemötande och god service.
Du är en person som uppskattar en varierande arbetsdag med många kontakter. Du har ett stort intresse för litteratur och läsning, kultur- och samhällsfrågor. Du ska vara drivande, idé- och utvecklingsinriktad. Som medarbetare hos oss har du stora möjligheter till att utveckla och utvecklas.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde så snart som möjligt.
Antal platser: 1
Varaktighet: Tillsvidare

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Gävle kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Gävle kommun hör till finskt förvaltningsområde. Om du därför utöver våra övriga kompetenskrav även talar finska, kan det vara en merit.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Gävle kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Här finns mer information om tjänsten

Ansökan

Ansökningstiden för denna tjänst har gått ut.

Kontaktperson

Petra Jonsson
Bibliotekschef
Telefon: 026-17 94 03

Fackliga företrädare

Annelie Lindeborg-Ojamäe
DIK
Telefon: 026-17 94 18

Per-Åke Thorsell
Vision
Telefon: 026-17 97 27

Tipsa andra om den här sidan

Senast granskad 2017-08-18

Gävle kommun

Gävle kommun

Gävle kommun