Socialsekreterare, Försörjningsstödsenhet Arbete/Unga vuxna

Ansökningstiden för detta jobb har gått ut.

Du skickas vidare till listan med aktuella lediga jobb.

Gävle är en kommun i utveckling. Hos oss kan du göra skillnad på riktigt. För alla som bor i Gävle. För Gävle som plats. Vi erbjuder intressanta och utmanande jobb, 6700 kollegor och goda möjligheter för dig att växa. Här är det nära till allt, både inom kommunen och ut i världen. Nu söker vi dig som vill göra Gävle ännu bättre tillsammans med oss.

Socialtjänst Gävle jobbar för positiva förändringar för människor i utsatta situationer. Bland Socialtjänst Gävles ca 400 medarbetare finns socialsekreterare och behandlingspersonal som ger råd, stöd och hjälp till alla åldrar. Ambitionen är att göra det på hemmaplan och i närmiljö. Hos oss jobbar du alltid med barnens bästa i centrum och bygger insatserna på respekt för den enskildes integritet och självbestämmande. Vår hjälp gör Gävle tryggare.

Försörjningsstödsenheten arbete/unga vuxna ansvarar dels för utredning av ekonomiskt bistånd för personer mellan 18 – 25 år (team Unga Vuxna) samt för personer över 25 år (team Arbete). Vi söker nu två nya medarbetare.

Arbetsbeskrivning

Vi söker två socionomer som vill arbeta med myndighetsutövning i form av utredning och handläggning av ekonomiskt bistånd enligt Socialtjänstlagen (SoL). Tjänsterna kräver en god förmåga av att kunna arbeta aktivt tillsammans med våra kunder, samarbeta med övriga medarbetare och samverkanspartners för att målgruppen ska kunna komma vidare till självständiga liv med egen försörjning.

Vi arbetar med motiverande samtal för att hitta rätt insatser. Målet är att våra kunder med samlade insatser ska få det stöd och den hjälp de behöver för att komma vidare i livet.

Vi arbetar i en föränderlig organisation där vi anpassar verksamheten efter omvärldens förändringar

Kvalifikationer

Socionomexamen. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av att arbeta med målgruppen samt tidigare arbete med försörjningsstöd. För arbetet krävs god samarbetsförmåga, lyhördhet, att vara lösningsfokuserad samt att kunna fatta beslut.

Du bör vara väl förtrogen med lagstiftningen och dess tillämpning inom socialtjänstens område samt ha en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Du bör vara en trygg, strukturerad person och ha fingertoppskänsla i bemötande med både klient och samarbetspartner.

Körkort och körvana krävs.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal platser: 2

Övrigt

Som medarbetare hos oss har du flextid. Under sommaren tillämpar vi sommartid vilket innebär en timmes förkortad arbetstid per dag under juni, juli och augusti. Du har också möjlighet att växla semesterdagstillägg till lediga dagar och får ett friskvårdbidrag med 1000 kr per år.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Gävle kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Gävle kommun hör till finskt förvaltningsområde. Om du därför utöver våra övriga kompetenskrav även talar finska, kan det vara en merit.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Gävle kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Ansökan

Ansökningstiden för denna tjänst har gått ut.

Kontaktpersoner

Lars Clerksén
Enhetschef
Telefon: 026-17 97 13
E-post: lars.clerksen@gavle.se

Rose-Marie Jonsson
Ställföreträdande enhetschef
Telefon: 026-17 87 11
E-post: Rose-Marie.Jonsson@gavle.se

Facklig företrädare

Sten Öberg
Vision
Telefon: 026-17 99 05
E-post: sten.oberg@gavle.se

Tipsa andra om den här sidan

Senast granskad 2017-08-18

Gävle kommun

Gävle kommun

Gävle kommun