Revisor/utredare

Ansökningstiden för detta jobb har gått ut.

Du skickas vidare till listan med aktuella lediga jobb.

Gävle är en kommun i utveckling. Hos oss kan du göra skillnad på riktigt. För alla som bor i Gävle. För Gävle som plats. Vi erbjuder intressanta och utmanande jobb, 6700 kollegor och goda möjligheter för dig att växa. Här är det nära till allt, både inom kommunen och ut i världen. Nu söker vi dig som vill göra Gävle ännu bättre tillsammans med oss.

På Revisionskontoret är du nära händelsernas centrum. Våra fem medarbetare jobbar med Gävle kommuns alla verksamheter. Vi ser till helheten och att kommunens förvaltningar och företag fungerar som kommunfullmäktige beslutat och följer lagstiftning och regelverk. Hos oss jobbar du nära de förtroendevalda revisorerna i kommunen och deltar i kommunikationen med ledande politiker och tjänstemän. Kommunen växer och vi behöver bli fler för att hantera det ökade behovet av revision.

Arbetsbeskrivning

Uppdraget ger dig en inblick i kommunens spännande och intressanta verksamheter. Du deltar i granskningen av hur väl verksamheterna uppfyller mål och uppdrag beslutade av fullmäktige. Du granskar kommunens nämnders och bolags verksamhet, ekonomi, kvalitet och effektivitet samt interna styrning och kontroll löpande under året (basgranskning). Dessutom deltar du varje år i projekt och fördjupade granskningar inom vitt skilda områden (verksamhetsrevision). Granskningsåret avslutas alltid med revision av årsbokslut.

Din erfarenhet och bakgrund är avgörande för ditt ansvar inom såväl basgranskning, verksamhetsrevision och redovisningsrevision. Du ges goda möjligheter att utvecklas i din yrkesroll genom intern och extern kompetensutveckling.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en akademisk examen med inriktning mot ekonomi eller offentlig förvaltning. Du har flerårig arbetslivserfarenhet av att leda och delta i projekt och utredningar alternativt operativ strategisk verksamhet med inriktning på ekonomisk analys och ekonomistyrning.

Är du auktoriserad revisor och/eller certifierad kommunal yrkesrevisor är det meriterande.

Som person har du lätt för att samarbeta med andra, gott omdöme, ansvarskänsla och integritet. Dessutom har du god förmåga att analysera, strukturera, organisera och driva arbetet så att tidsplaner hålls.

Du har en god kommunikativ förmåga och uttrycker dig mycket väl i svenska i både tal och skrift samt har erfarenhet av att skriva rapporter.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal platser: 1

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Gävle kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Gävle kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Ansökan

Ansökningstiden för denna tjänst har gått ut.

Kontaktperson

Gunilla Beckman Ljung
Revisionschef
Telefon: 026-17 94 92
Mobil: 070-414 27 11

Fackliga företrädare

Maria Johansson
Vision
Telefon: 026-17 82 19

Dan Ageborn
Jusek
Telefon: 026-17 82 17

Tipsa andra om den här sidan

Senast granskad 2017-08-18

Gävle kommun

Gävle kommun

Gävle kommun