Enhetschef till HR-avdelningen Gävle kommun

Ansökningstiden för detta jobb har gått ut.

Du skickas vidare till listan med aktuella lediga jobb.

Gävle är en kommun i utveckling. Hos oss kan du göra skillnad på riktigt. För alla som bor i Gävle. För Gävle som plats. Vi erbjuder intressanta och utmanande jobb, 6700 kollegor och goda möjligheter för dig att växa. Här är det nära till allt, både inom kommunen och ut i världen. Nu söker vi dig som vill göra Gävle ännu bättre tillsammans med oss.

På kommunledningskontoret är du i händelsernas centrum. Våra drygt 200 medarbetare jobbar med saker som är gemensamma för alla inom Gävle kommun. Vi ser helheten, samordnar arbetet mellan förvaltningarna och ansvarar för den strategiska utvecklingen. Hos oss jobbar du nära politikerna och vet ofta först vad som är på gång. Är du lyhörd, nyfiken och aktiv har du goda möjligheter att vara med och påverka. Vi gör Gävle tillsammans.

HR-avdelningen är en del av kommunledningskontoret. Enhetschefen rapporterar till HR-direktör och ingår i avdelningens ledningsgrupp. HR-avdelningen har två enheter, HR-utveckling och HR-service.

Vår nuvarande enhetschef för HR-utveckling antar ett nytt uppdrag och därför söker vi nu hennes efterträdare som vill vara med i det fortsatta arbetet med att stärka HR som verksamhetsstöd och Gävle kommun som arbetsgivare.

Arbetsbeskrivning

I rollen som enhetschef leder och utvecklar du enheten HR-Utveckling med tolv medarbetare. På enheten arbetar HR-strateger, HR-konsulter, Förhandlare, Förhandlingschef och HR-Controller med kommunövergripande arbetsgivarfrågor och du deltar operativt i enhetens arbete.

Du arbetar för att utveckla verksamheten ur såväl effektivitets- som produktivitetsperspektiv i gränsöverskridande samverkan, både inom avdelningen, förvaltningen och med övriga organisationen.

Ditt uppdrag är att säkerställa produktion och kvalitet på de tjänster som levereras till kärnverksamheterna, samt att utveckla HR-processerna med fokus på verksamhetsnytta. Du planerar, leder och följer upp arbetet så att mål inom tid, kostnad och kvalitet alltid nås.

Kvalifikationer

Vi söker dig som troligtvis har en akademisk examen, inom PA eller annan utbildning som är relevant för uppdraget. Vi ser gärna att du har tidigare chefs- eller ledarerfarenhet och har erfarenhet av att framgångsrikt drivit och implementerat förändrings och utvecklingsarbete, gärna inom HR-relaterade frågor.

Meriterande är om du har erfarenhet av att arbeta med kvalitetssäkring i en tjänsteproducerande verksamhet.

För att lyckas i rollen är du en initiativrik och resultatorienterad person, med god förmåga att engagera dina medarbetare och skapa ett positivt arbetsklimat. Du har lätt att skapa förtroendefulla och långsiktiga relationer i alla led, och du har förmågan att vara anpassningsbar och flexibel till nya förutsättningar och omständigheter.

Vidare är du kommunikativ, lösningsfokuserad och målinriktad med stort kundfokus. Har du erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd verksamhet är det meriterande.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal platser: 1

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Gävle kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Gävle kommun hör till finskt förvaltningsområde. Om du därför utöver våra övriga kompetenskrav även talar finska, kan det vara en merit.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Gävle kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Ansökan

Ansökningstiden för denna tjänst har gått ut.

Kontaktperson

Maria Rosén
HR-Direktör
Telefon: 026-17 84 96

Fackliga företrädare

Lena Arnberg
Vision
Telefon: 026-17 80 05

Lena Nilsson
JUSEK
Telefon: 026-17 80 74

Tipsa andra om den här sidan

Senast granskad 2017-08-18

Gävle kommun

Gävle kommun

Gävle kommun