Biträdande rektor till Borgarskolan

Ansökningstiden för detta jobb har gått ut.

Du skickas vidare till listan med aktuella lediga jobb.

Gävle är en kommun i utveckling. Hos oss kan du göra skillnad på riktigt. För alla som bor i Gävle. För Gävle som plats. Vi erbjuder intressanta och utmanande jobb, 6700 kollegor och goda möjligheter för dig att växa. Här är det nära till allt, både inom kommunen och ut i världen. Nu söker vi dig som vill göra Gävle ännu bättre tillsammans med oss.

I Gävle ska alla barn och elever utmanas och klara sin utbildning. Våra 3 000 medarbetare gör det möjligt genom kvalificerad och stimulerande undervisning. Utbildning Gävle ansvarar för förskola, grundskola, grundsärskola, gymnasieskola och gymnasiesärskola. Hos oss får du vara med och utveckla bästa möjliga förutsättningar för lärande. Vi siktar högt och utgår från att du också gör det. Vi gör att Gävle växer.

Borgarskolan är en av Gävles tre kommunala gymnasieskolor med ca 950 elever och 100 personal. Skolan har tre högskoleförberedande program och tre yrkesprogram samt språkintroduktion. Ledningsgruppen på Borgarskolan består av rektor och tre biträdande rektorer. En av våra biträdande rektorer blir i höst ny rektor på skolan och vi söker nu en efterträdare. Tillträde enligt överenskommelse

Läs mer om skolan på www.borgarskolan.gavle.se

Arbetsbeskrivning

Som biträdande rektor kommer du att ha det övergripande ansvaret för samhällsprogrammet och för språkintroduktion. Som pedagogisk ledare har du en nyckelroll för skolans fortsatta utveckling. Ditt uppdrag är att tillsammans med lärarna leda arbetet med en tydlig inriktning mot elevers lärande. I dina arbetsuppgifter ingår både att planera och organisera, såväl som att följa upp och utvärdera. I ditt arbete stödjer du dig naturligt på skolans olika styrdokument.

Du är arbetsledare på skolan vilket innefattar elev-, personal- och utvecklingsfrågor. Du deltar i rekrytering av skolans personal och genomför medarbetar- och lönesamtal. I dina arbetsuppgifter ingår även att ansvara för systematiskt arbetsmiljöarbete. Du verkar för att utveckla samarbete och samverkan med grundskola, högskola och näringsliv.

Du är direkt underställd rektor och ingår tillsammans med övriga biträdande rektorer i skolans ledningsgrupp. Du deltar i ledning och utveckling av Borgarskolans verksamhet och det systematiska utvecklings- och kvalitetsarbetet. Ledningsgruppen består av rektor och biträdande rektorer som sig emellan delar på programansvar och övergripande arbetsuppgifter. Kvalitets- och utvecklingsfrågor är självklara ledstjärnor för ledningsgruppen.

Kvalifikationer

Vi söker en engagerad och tydlig chef med förmåga att leda, utveckla och kvalitetssäkra verksamheten mot fastställda mål. Du ska vara handlingskraftig, tydlig, lyhörd och ha förmåga att inspirera. Vi ställer stora krav på att du ska vara självständig och kunna komma i gång med arbetet snabbt. Du har god samarbets- och kommunikationsförmåga och uttrycker dig ledigt i tal och skrift samt har god datorvana. Du har förmåga att skapa goda relationer och få dina medarbetare att utvecklas i sina uppdrag.

Vi söker dig som har gymnasielärarexamen eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer lämplig. Erfarenhet av skolledararbete och rektorsutbildningen är meriterande. Du ska kunna styrka dina meriter med dokumentation samt goda referenser.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Intervjuer kan komma att ske löpande innan ansökningstiden gått ut.
Antal platser: 1

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Gävle kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Gävle kommun hör till finskt förvaltningsområde. Om du därför utöver våra övriga kompetenskrav även talar finska, kan det vara en merit.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Gävle kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Ansökan

Ansökningstiden för denna tjänst har gått ut.

Facklig företrädare

Skolledarna, Pernilla Dalborg
Telefon: 026-17 72 82
E-post: pernilla.dalborg@gavle.se

Tipsa andra om den här sidan

Senast granskad 2017-08-18

Gävle kommun

Gävle kommun

Gävle kommun