Planeringschef till Kommunledningskontoret

Ansökningstiden för detta jobb har gått ut.

Du skickas vidare till listan med aktuella lediga jobb.

Gävle är en kommun i utveckling. Hos oss kan du göra skillnad på riktigt. För alla som bor i Gävle. För Gävle som plats. Vi erbjuder intressanta och utmanande jobb, 6700 kollegor och goda möjligheter för dig att växa. Här är det nära till allt, både inom kommunen och ut i världen. Nu söker vi dig som vill göra Gävle ännu bättre tillsammans med oss.

På kommunledningskontoret är du i händelsernas centrum. Våra drygt 200 medarbetare jobbar med saker som är gemensamma för alla inom Gävle kommun. Vi ser helheten, samordnar arbetet mellan förvaltningarna och ansvarar för den strategiska utvecklingen. Hos oss jobbar du nära politikerna och vet ofta först vad som är på gång. Är du lyhörd, nyfiken och aktiv har du goda möjligheter att vara med och påverka. Vi gör Gävle tillsammans.

Kommunstyrelsen och dess Samhällsbyggnadsutskott planerar och bereder kommunens strategiska frågor inom mark, miljö och översiktsplanering. Arbetet leds av kommunledningskontorets avdelning för övergripande planering där även andra strategiska frågor återfinns t.ex. omvärldsbevakning och statistik, markförsörjning, exploatering, infrastruktur, hållbarhetsutveckling, lokalförsörjning samt energi- och klimatrådgivning.

Gävle kommun växer och nu är vi 100 000 Gävlebor. Vi söker en planeringschef som vill leda avdelningen övergripande planering som består av 15 medarbetare med många olika kompetenser och stort engagemang kring attraktiv och hållbar samhällsutveckling. Avdelningen ansvarar för och bereder flera viktiga styrdokument och beslut som ska garantera Gävles tillväxt. Planeringschefen ska leda och driva arbetet med att göra Gävle mer attraktivt och hållbart för fler människor och fler företag!

Arbetsbeskrivning

Som planeringschef har du ett strategiskt ansvar för Gävle kommuns övergripande planeringsfrågor utifrån ett hållbart samhällsutvecklingsperspektiv. Det innebär att du ska driva och samordna kommunens strategiska planeringsarbete inom bland annat fysisk planering, infrastruktur, exploatering och miljö. Arbetet förutsätter ett kommunövergripande samarbete mellan berörda kommunala verksamheter, där du som planeringschef är motor i denna samordning, precis som i det utåtriktade arbetet med övriga samhällsaktörer.

Avdelningen ansvarar även för övergripande frågor gällande utveckling av infrastruktur samt hela kommunens försörjning av allmän statistik och prognoser för till exempel befolkningsutvecklingen. Grunden för allt arbete på avdelningen har sin utgångspunkt i hållbar utveckling – såväl social som ekologisk och ekonomisk. Redan nu är vi Sveriges nästbästa miljökommun.

I uppdraget ingår att leda och utveckla ledarskapet på avdelningen. Ett tydligt ledarskap, förmåga att synliggöra och stödja medarbetarna, att förmedla helhetssyn och kunna inspirera till engagemang och delaktighet är viktiga egenskaper för ledarskapet. Du ansvarar också för avdelningens ekonomi och verksamhetsprocesser och att utvecklingen följs inom ditt verksamhetsområde samt att omvärldsbevaka inom avdelningens ämnesområden.

Planeringschefen rapporterar till biträdande kommundirektör som är din närmaste chef. Du ingår i förvaltningens ledningsgrupp där arbetet är fokuserat på gemensam samordning och samverkan både inom och utanför avdelningen samt strategiska koncernfrågor. Kommunledningskontoret arbetar direkt under kommunstyrelsen.

Kvalifikationer

Vi söker dig med högskole-/universitetsexamen inom en för tjänsten relevant inriktning. Du kan vara samhällsplanerare, arkitekt med inriktning mot samhällsbyggnad eller liknande. Du har flerårig strategisk erfarenhet från ett eller flera verksamhets-/arbetsområden inom avdelningen. Du är redan en erfaren och uppskattad ledare på strategisk nivå. Du har intresse och vilja för ledarskap i en politiskt styrd organisation och att arbeta med hållbar samhällsutveckling och demokratiska processer i ett brett perspektiv.

Uppdraget kräver förmåga till helhetssyn och analytiskt, strategiskt och systematiskt tänkande. Du är en trygg och modig ledare som på ett engagerat sätt kan leda och inspirera dina medarbetare. Du vågar fatta beslut och du driver utvecklingsfrågor framåt. Samverkan och samarbete internt med andra förvaltningar och bolag, externt med andra aktörer såväl som med politiker och medborgare är en central del i arbetet. Kommunikation och dialog som arbetsmetod är därför oerhört viktig. Arbetet ställer krav på att du har lätt för att uttrycka dig både i tal och i skrift.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal platser: 1

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Gävle kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via Offentliga Jobb och inte via e-post eller pappersformat.

Gävle kommun hör till finskt förvaltningsområde. Om du därför utöver våra övriga kompetenskrav även talar finska, kan det vara en merit.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Gävle kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Ansökan

Ansökningstiden för denna tjänst har gått ut.

Kontaktperson

Helén Åleskog
Biträdande kommundirektör
Telefon: 026-17 81 50

Fackliga företrädare

Lena Arnberg
Vision
Telefon: 026-17 80 05
E-post: lena.arnberg@gavle.se

Lena Nilsson
JUSEK
Telefon: 026-17 80 74

Tipsa andra om den här sidan

Senast granskad 2017-08-18

Gävle kommun

Gävle kommun

Gävle kommun