Socialsekreterare till Försörjningsstödsenheterna

Ansökningstiden för detta jobb har gått ut.

Du skickas vidare till listan med aktuella lediga jobb.

Gävle är en kommun i utveckling. Hos oss kan du göra skillnad på riktigt. För alla som bor i Gävle. För Gävle som plats. Vi erbjuder intressanta och utmanande jobb, 6700 kollegor och goda möjligheter för dig att växa. Här är det nära till allt, både inom kommunen och ut i världen. Nu söker vi dig som vill göra Gävle ännu bättre tillsammans med oss.

Socialtjänst Gävle jobbar för positiva förändringar för människor i utsatta situationer. Bland Socialtjänst Gävles ca 400 medarbetare finns socialsekreterare och behandlingspersonal som ger råd, stöd och hjälp till alla åldrar. Ambitionen är att göra det på hemmaplan och i närmiljö. Hos oss jobbar du alltid med barnens bästa i centrum och bygger insatserna på respekt för den enskildes integritet och självbestämmande. Vår hjälp gör Gävle tryggare.

Försörjningsstödsenheterna tillhör socialtjänstens utredningsavdelning och arbetar med socialt förändringsarbete och myndighetsutövning. De två enheterna är inriktade mot olika målgrupper: arbete/unga vuxna och rehab/integration. Då båda enheterna genomför ett utvecklingsarbete söker vi tio nya medarbetare som vill vara med och bedriva aktivt socialt arbete mot målgruppen.

Arbetsbeskrivning

Team Arbete vänder sig till personer över 25 år som har behov av samverkan och insatser för att närma sig egen försörjning genom arbete eller studier.
Team Unga vuxna vänder sig till personer mellan 18-25 år där den enskildes försörjningshinder utreds samtidigt som vi har fokus på att hitta styrkor och möjligheter. I samverkan med klient och andra aktörer görs bra planeringar som leder mot självständighet och självförsörjning.

Team Rehab vänder sig till personer över 25 år som har komplexa behov av samverkan och insatser för att närma sig arbetsmarknaden, studier eller andra sätt att långsiktigt försörja sig själv via t ex försäkringskassan.
Team Integration vänder sig till myndiga personer som kommit till Sverige som flyktingar eller invandrare och som nu har uppehållstillstånd. Gemensamt är att man ofta behöver förbättra sina språkkunskaper och få hjälp och stöd för att närma sig arbetsmarknaden, reguljära studier eller andra sätt att långsiktigt försörja sig själv.

Din viktigaste arbetsuppgift hos oss är att upprätta planeringar som leder personer mot självständighet och självförsörjning. Det görs genom en kombination av socialt arbete och myndighetsutövning där den enskildes försörjningshinder utreds med särskilt fokus på att identifiera individens styrkor och möjligheter.För att lyckas med arbetet är det viktigt med ett gott bemötande, uthållighet och förmåga att motivera klienten att nå sina personliga mål. Vi arbetar aktivt med metodutveckling och kvalitetsarbete i verksamheten. Vårt arbete gör skillnad!

Kvalifikationer

Socionomexamen. Vi ser gärna att du har några års erfarenhet av myndighetsutövande arbete inom socialtjänsten eller annan erfarenhet av målgruppen från t ex försäkringskassa eller vården. Vi vill att du ser möjligheter och är utvecklingsinriktad och aktiv i ditt arbetssätt. Du bör vara förtrogen med aktuell lagstiftning, vilja jobba på ett rättssäkert sätt i dina ärenden och ha förmåga att kunna uttrycka dig väl i tal och skrift.

För oss är det också viktigt att du har förmåga till både struktur och flexibilitet i ditt arbete liksom att du vill bidra till ett gott arbetsklimat där vi har möjlighet att fokusera på vårt uppdrag. Personlig lämplighet för yrket värderas högt. Körkort och körvana är ett krav.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal platser: 10

Övrigt

Som medarbetare hos oss har du flextid. Under sommaren tillämpar vi sommartid vilket innebär en timmes förkortad arbetstid per dag under juni, juli och augusti. Du har också möjlighet att växla semesterdagstillägg till lediga dagar och får ett friskvårdbidrag med 1000 kr per år. Vi har tillgång till regelbunden extern handledning.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Gävle kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via Offentliga Jobb och inte via e-post eller pappersformat.

Gävle kommun hör till finskt förvaltningsområde. Om du därför utöver våra övriga kompetenskrav även talar finska, kan det vara en merit.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Gävle kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Ansökan

Ansökningstiden för denna tjänst har gått ut.

Kontaktpersoner

Rose-Marie Jonsson
Ställföreträdande enhetschef
Telefon: 026-17 87 11
E-post: Rose-Marie.Jonsson@gavle.se

Jeanette Åkerlind
Ställföreträdande enhetschef
Telefon: 026-17 22 06
E-post: jeanette.akerlind@gavle.se

Fackliga företrädare

Sten Öberg
Vision
Telefon: 026-17 99 05
E-post: sten.oberg@gavle.se

Sara Lasell
Akademikerförbundet SSR
Telefon: 026-17 89 26
E-post: sara.lasell@gavle.se

Tipsa andra om den här sidan

Senast granskad 2017-08-18

Gävle kommun

Gävle kommun

Gävle kommun