Drifttekniker IT

Ansökningstiden för detta jobb har gått ut.

Du skickas vidare till listan med aktuella lediga jobb.

Gävle är en kommun i utveckling. Hos oss kan du göra skillnad på riktigt. För alla som bor i Gävle. För Gävle som plats. Vi erbjuder intressanta och utmanande jobb, 6700 kollegor och goda möjligheter för dig att växa. Här är det nära till allt, både inom kommunen och ut i världen. Nu söker vi dig som vill göra Gävle ännu bättre tillsammans med oss.

På kommunledningskontoret är du i händelsernas centrum. Våra drygt 200 medarbetare jobbar med saker som är gemensamma för alla inom Gävle kommun. Vi ser helheten, samordnar arbetet mellan förvaltningarna och ansvarar för den strategiska utvecklingen. Hos oss jobbar du nära politikerna och vet ofta först vad som är på gång. Är du lyhörd, nyfiken och aktiv har du goda möjligheter att vara med och påverka. Vi gör Gävle tillsammans.

Tjänsten är placerade på IT och utvecklingsavdelningen som är en av Kommunledningskontorets sex avdelningar.

IT och utvecklingsavdelningen är den strategiska katalysatorn inom IT i kommunkoncernen för att utveckla verksamheterna med lösningar som bidrar till framgång, stolta medborgare och framgångsrika medarbetare.

IT och utvecklingsavdelningen levererar IT-drift med hög tillgänglighet och behovsanpassad IT-support till 25 000 användare (personal och elever), 14 000 datorer, 240 serverbaserade och 800 klientbaserade applikationer och 4500 telefoner (mobila och fasta). Utvecklingsenheten är ett strategiskt och operativt stöd till koncernens verksamheter för att säkerställa nytta och kvalitet vid införande och utvecklande av nya IT-lösningar.


Arbetsbeskrivning

Vi söker nu drifttekniker till IT och utvecklingsavdelningen enhet IT-enheten.

I rollen arbetar du proaktivt med att förbättra och optimera IT-infrastrukturen för att uppnå en stabil och driftsäker IT-miljö för kommunkoncernens användare.

Den tekniska miljön är i huvudsak Microsoft-baserad både på klient- och serversidan. Några av de system och verktyg som används frekvent i rollen som drifttekniker är EMC Networker, SCOM, SCCM, AD, VMware, Citrix, Intune och Microsoft SQL server.

Du arbetar även med drift/kontroll och optimering av kommunens servermiljö. Du säkerställer backuper, utför uppgraderingar av system och servrar inom fastställda servicefönster. Ansvarar för övervakning samt säkerställer att SLA efterlevs emot de olika verksamheterna inom Gävle kommun.

Arbetsuppgifterna kan innebära händelsestyrt arbete på obekväm arbetstid.
Beredskap kan komma att ingå i tjänsten på sikt.

Kvalifikationer

Du har treårig gymnasieutbildning med inriktning mot IT, alternativt annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig samt erfarenhet inom stordriftsmiljö.

Påbyggnadskurser och/eller certifikat inom server, nätverk, backup, SCOM, AD, Intune, Citrix, VMware och Microsoft SQL Server är meriterande.

I rollen arbetar du både självständigt som i team, vilket förutsätter en god samarbets- och kommunikationsförmåga. Teamarbetet syftar till kontinuerlig kunskapsöverföring och erfarenhetsutbyte mellan medarbetarna genom dialog, samarbete och dokumentation varför du behöver du vara en prestigelös person som är duktig på att kommunicera, utreda och dokumentera.

Du är en drivande problemlösare som organiserar och planerar ditt arbete effektivt samt följer de instruktioner och procedurer som finns. Du är ansvarstagande samt tilltalas av att jobba i ett serviceyrke som ställer krav på flexibilitet, serviceanda och med kunden i fokus.

Du uttrycker dig väl på svenska i både tal och skrift. Goda kunskaper i engelska är meriterande då arbetsuppgifterna i vissa fall innebär att du behöver läsa, förstå och tolka dokumentation på engelska.

Körkort B krävs för tjänsten.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Tillträde enligt överenskommelse.
Antal platser: 1
Varaktighet: 6 månader eller längre

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Gävle kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Gävle kommun hör till finskt förvaltningsområde. Om du därför utöver våra övriga kompetenskrav även talar finska, kan det vara en merit.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Gävle kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Ansökan

Ansökningstiden för denna tjänst har gått ut.

Kontaktperson

Per O Björkman
Gruppchef
Telefon: 026-179167

Fackliga företrädare

Lena Arnberg
Vision
Telefon: 026-17 80 05

Lena Nilsson
JUSEK
Telefon: 026-17 80 74

Tipsa andra om den här sidan

Senast granskad 2017-08-18

Gävle kommun

Gävle kommun

Gävle kommun