Biträdande förskolechef till Valbo förskoleområde

Ansökningstiden för detta jobb har gått ut.

Du skickas vidare till listan med aktuella lediga jobb.

Gävle är en kommun i utveckling. Hos oss kan du göra skillnad på riktigt. För alla som bor i Gävle. För Gävle som plats. Vi erbjuder intressanta och utmanande jobb, 6700 kollegor och goda möjligheter för dig att växa. Här är det nära till allt, både inom kommunen och ut i världen. Nu söker vi dig som vill göra Gävle ännu bättre tillsammans med oss.

I Gävle ska alla barn och elever utmanas och klara sin utbildning. Våra 3 000 medarbetare gör det möjligt genom kvalificerad och stimulerande undervisning. Utbildning Gävle ansvarar för förskola, grundskola, grundsärskola, gymnasieskola och gymnasiesärskola. Hos oss får du vara med och utveckla bästa möjliga förutsättningar för lärande. Vi siktar högt och utgår från att du också gör det. Vi gör att Gävle växer.

Gör Gävles framtid!
Utbildning Gävle söker en biträdande förskolechef med placering inom Valbo förskoleområde.

Valbo förskoleområdes ledord är ”en välkomnande förskola” vilket innebär att vi vill att alla ska känna sig väl bemötta och att förskolans värdegrund och likabehandlingsprinciper omsätts i praktisk handling. Teamarbetet inom Valbo förskoleområde är en viktig del för att ge barnen de dom har rätt till i sin utbildning.


Arbetsbeskrivning

Som biträdande förskolechef kommer du att ha ansvar för förskolorna Guldsmeden, Fridebo och Linvägen. Förskolorna har tillsammans cirka 188 barn inskrivna och cirka 33 medarbetare.

Som biträdande förskolechef och pedagogisk ledare har du en nyckelroll för förskolans fortsatta utveckling. Ditt uppdrag är att tillsammans med dina medarbetare leda arbetet med en tydlig inriktning mot barns lärande och utveckling. I dina arbetsuppgifter ingår både att planera och organisera, såväl som att följa upp och utvärdera. I ditt arbete stödjer du dig naturligt på förskolans olika styrdokument.

Som biträdande förskolechef har du ansvar för barn-, personal-, ekonomi- och utvecklingsfrågor för dina förskolor. Du ansvarar för rekrytering av förskolans personal och genomför medarbetar- och lönesamtal. I dina arbetsuppgifter ingår även att ansvara för systematiskt arbetsmiljö-, kvalitets- och elevhälsoarbete. Du verkar för att utveckla samarbete och samverkan så att kontakterna med förskolor, fritidshem och grundskola stärks.

Du arbetar på uppdrag av förskolechef och ingår i Valbo förskoleområdes ledningsteam. Du deltar i ledning och utveckling av områdets verksamhet, det systematiska utvecklings- och kvalitetsarbetet.

Kvalifikationer

Du har högskoleexamen med pedagogisk inriktning. Önskvärt är att du har ledarerfarenhet och erfarenhet av systematiskt kvalitetsarbete. Du är en tydlig pedagogisk ledare med fokus på att skapa de bästa förutsättningarna för barns utveckling och lärande inom förskolan. Du är väl förtrogen med förskolans styrdokument och har kunskaper inom IT som administrativt och pedagogiskt verktyg. Du har kunskap och erfarenhet av barn med behov av särskilt stöd.

Din ambition är att vara med och göra skillnad, du har ett tydligt barn- och resultatfokus och goda insikter i förskolans mål. Du har förmåga att planera, organisera och prioritera arbetet effektivt.
Du har god kommunikations- och samarbetsförmåga och du skapar förtroendefulla relationer i såväl interna som externa kontakter. Som ledare är du tydlig och har förmåga att se helheten och arbeta mot uppsatta mål. Du har förmåga att entusiasmera, förankra och leda ett ständigt pågående utvecklingsarbete tillsammans med medarbetarna.

För dig är kvalitetssäkring en självklarhet liksom att se verksamheten ur ett kundperspektiv.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal platser: 1

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Gävle kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Gävle kommun hör till finskt förvaltningsområde. Om du därför utöver våra övriga kompetenskrav även talar finska, kan det vara en merit.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Gävle kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Ansökan

Ansökningstiden för denna tjänst har gått ut.

Kontaktperson

Anna Helmerson, förskolechef
Telefon: 026-17 95 30

Tipsa andra om den här sidan

Senast granskad 2017-08-18

Gävle kommun

Gävle kommun

Gävle kommun