Ekonomidirektör med koncernövergripande ansvar

Ansökningstiden för detta jobb har gått ut.

Du skickas vidare till listan med aktuella lediga jobb.

Gävle är en kommun i utveckling. Hos oss kan du göra skillnad på riktigt. För alla som bor i Gävle. För Gävle som plats. Vi erbjuder intressanta och utmanande jobb, 6700 kollegor och goda möjligheter för dig att växa. Här är det nära till allt, både inom kommunen och ut i världen. Nu söker vi dig som vill göra Gävle ännu bättre tillsammans med oss.

På kommunledningskontoret är du i händelsernas centrum. Våra drygt 200 medarbetare jobbar med saker som är gemensamma för alla inom Gävle kommun. Vi ser helheten, samordnar arbetet mellan förvaltningarna och ansvarar för den strategiska utvecklingen. Hos oss jobbar du nära politikerna och vet ofta först vad som är på gång. Är du lyhörd, nyfiken och aktiv har du goda möjligheter att vara med och påverka. Vi gör Gävle tillsammans.

Ekonomiavdelningen är en av kommunledningskontorets sex avdelningar och verksamheten är organisatoriskt indelad i fem enheter; budget, verksamhetsstyrning, redovisning ekonomistöd och inköp. Inom avdelningen ryms även finansfunktionen med ekonomidirektören som ytterst ansvarig. Ekonomidirektören har direkt personalansvar för fem enhetschefer. Ekonomiavdelningen består för närvarande av 28 medarbetare.

Vi söker nu en ekonomidirektör med koncernövergripande ansvar som kan få Gävle att växa med en fortsatt hållbar ekonomisk utveckling för Gävle kommun!

Var med och gör Gävle värdefullt!

Arbetsbeskrivning

Som ekonomidirektör har du ansvar för att leda och driva det övergripande arbetet inom ekonomiområdet och på så sätt bidra till hållbar ekonomisk utveckling i Gävle kommunkoncern. Gävle kommun växer och kommer inom kort att passera 100 000 invånare. En expansiv fas som innebär såväl ökade verksamhetskostnader som många stora investeringsprojekt. En av ekonomidirektörens utmaningar är att få Gävle att växa med en fortsatt hållbar ekonomisk utveckling.

Du ansvarar för att leda, styra och utveckla processerna inom hela ekonomiområdet så att bästa möjliga stöd kan ges till kommunens olika chefer, ledare och politiker i hela kommunkoncernen. Du är ekonomifunktionens representant mot kommunens högsta politiker, förvaltnings- och bolagschefer samt förvaltningarnas och bolagens ekonomichefer och controllers. Du ska driva en modern och proaktiv ekonomifunktion, som på ett kostnadseffektivt och kvalitetssäkrat sätt stödjer kommunens utveckling och mål.

Ekonomidirektören har både en stödjande och en styrande funktion. Samarbetet med övriga staber och förvaltningar är avgörande för att verksamheterna i kommunen ska kunna lyckas med sina uppdrag.

Ekonomidirektören ingår i ledningsgruppen på Kommunledningskontoret med ansvar för det strategiska ekonomi- och finansfrågorna. I ledningsgruppen ingår övriga fem avdelningschefer samt förvaltningschef. Gruppen tar upp gemensamma strategiska frågor som berör den egna förvaltningen (Kommunledningskontoret). Tillsammans med kommundirektören bereder gruppen strategiska frågor som rör övriga verksamheter inom kommunkoncernen. Ekonomidirektören förbereder och föredrar frågor i kommundirektörens ledningsgrupp inom sitt ansvarsområde.

Ekonomidirektören rapporterar till förvaltningschef vid Kommunledningskontoret som är närmaste chef. Kommunstyrelsen är förvaltningens nämnd och har det politiska ansvaret. Ekonomidirektören är föredragande i Kommunstyrelsen och moderbolaget Gävle Stadshus AB inom sitt ansvarsområde.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskole- eller universitetsexamen inom ekonomiområdet samt flerårig arbetslivserfarenhet av ekonomi- och finansfrågor på ledningsnivå. Du har även erfarenhet av strategisk verksamhetsstyrning och inköpsfrågor. Du är en erfaren ledare på en strategisk nivå i en större organisation och med god vana att leda andra chefer. Du har förståelse och intresse för ledarskap i en politiskt styrd organisation.

Uppdraget kräver förmåga till helhetssyn och övergripande analytiskt, strategiskt och systematiskt tänkande. Du är tydlig och pedagogisk i ditt ledarskap, vågar fatta beslut och driva utvecklingsfrågor framåt. Du har mycket god kommunikations- och samarbetsförmåga och når framgång genom samsyn och samverkan. Du har förmåga att skapa och upprätthålla goda relationer, och bygger ett förtroendefullt klimat för samarbete och samverkan både internt och externt. Arbetet ställer krav på att du har lätt för att uttrycka dig både i tal och i skrift.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal platser: 1

Övrigt

Fackliga företrädare:
Vision, Ewa Berger 026-17 99 69
Skolledarförbundet Pernilla Dalborg 026-17 72 82
Lärarförbundet, Anna Söderlund 026-17 99 58
Lärarnas Riksförbund, Karin Ahlgren 026-17 99 08
SSR, Michael Almqvist 026-17 99 97
Kommunal, Ina Fagergren 026-17 99 17
Jusek, Dan Ageborn 026-17 82 17
DIK, Sara Gagge 026-17 92 65
Sveriges Ingenjörer, Kent Holmgren 026-17 83 69
Sveriges Arkitekter, Josef Wårdsäter 026-17 96 18

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Gävle kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Gävle kommun hör till finskt förvaltningsområde. Om du därför utöver våra övriga kompetenskrav även talar finska, kan det vara en merit.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Gävle kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Ansökan

Ansökningstiden för denna tjänst har gått ut.

Kontaktperson

Helén Åleskog
Biträdande kommundirektör
Telefon: 026-17 81 50

Tipsa andra om den här sidan

Senast granskad 2017-08-18

Gävle kommun

Gävle kommun

Gävle kommun