Rektorer till Gävle kommuns grundskoleutbildning

Gävle är en kommun i utveckling. Hos oss kan du göra skillnad på riktigt. För alla som bor i Gävle. För Gävle som plats. Vi erbjuder intressanta och utmanande jobb, 6 700 kollegor och goda möjligheter för dig att växa. Här är det nära till allt, både inom kommunen och ut i världen. Nu söker vi dig som vill göra Gävle ännu bättre tillsammans med oss.

I Gävle ska alla barn och elever utmanas och klara sin utbildning. Våra 3 000 medarbetare gör det möjligt genom kvalificerad och stimulerande undervisning. Utbildning Gävle ansvarar för förskola, grundskola, grundsärskola, gymnasieskola och gymnasiesärskola. Hos oss får du vara med och utveckla bästa möjliga förutsättningar för lärande. Vi siktar högt och utgår från att du också gör det. Vi gör att Gävle växer.

I Gävle är den kommunala grundskoleutbildningen fördelad på 8 rektorsområden och 31 skolor. Totalt ansvarar vi för cirka 9 000 elever. Vi är en stor organisation med hög tillit och stort engagemang. Vi har höga förväntningar på såväl elever som medarbetare. Vi har idag drygt 80% behöriga lärare. Vi satsar på förstelärare och kollegialt lärande som sträcker sig mellan samtliga rektorsområden och skolformer. Allt för att skapa bästa möjliga förutsättningar för våra elever.

Vi söker inte vem som helst nu när en av våra rektorer slutar. Vi söker dig som vill vara med och leda den fortsatta utvecklingen av vår grundskoleutbildning. Vi söker dig som gillar att skapa förutsättningar för andra att lyckas.

Arbetsbeskrivning

I rollen som rektor har du det övergripande ansvaret för rektorsområdets måluppfyllelse, kvalitets- och utvecklingsarbete, ekonomi och resultat. Du har ett tydligt ledarskap som innebär att du synliggör och stödjer medarbetarna, säkerställer arbetsstruktur, förmedlar helhetssyn och inspirerar till engagemang och delaktighet.

Du har ett direkt personalansvar för biträdande rektorer i ditt ledningsteam samt medarbetare inom administration och elevhälsa. Din uppgift är att tillsammans med biträdande rektorer och engagerade medarbetare utveckla verksamheten mot skolans mål, uppdrag och prioriterade områden - att alla elever ska utmanas och klara sin utbildning.

Att framgångsrikt skapa kontaktytor, samverka och samordna de aktuella och gemensamma frågorna med förskola, gymnasieskola, kommunala verksamheter och myndigheter är av största vikt. Du ska genom utåtriktat arbete och aktivt deltagande i aktuella sammanhang hålla dig välorienterad om omvärldsutveckling av betydelse för skolans utveckling.

Som rektor är du direkt underställd grundskolechef. Du ingår i grundskoleutbildningens ledningsgrupp där ledningsgruppsarbetet är fokuserat på gemensamma frågor som berör skolan, men även strategiska frågor som rör övriga verksamheter inom förvaltningen.

En av tjänsterna är ett vikariat som rektor under 2018. Urval sker löpande under ansökningstiden.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har mod och vilja till att inspirera och tänka nytt! Att fortsätta driva utvecklingen inom grundskoleutbildningen ser du som en utmaning.

Du har relevant högskole-/universitetsexamen med pedagogisk inriktning. Du har arbetslivserfarenhet som skolledare och erfarenhet av att driva pedagogisk skolutveckling. Du har genomgått den statliga rektorsutbildningen. Du är väl förtrogen med skolans styrdokument samt övrig relevant lagstiftning. Arbetet ställer krav på att du har lätt för att uttrycka dig både i tal och i skrift. Du har goda kunskaper inom IKT som pedagogiskt och administrativt verktyg.

Du arbetar utifrån helhet, samband och långsiktigt strategiskt tänkande. Du är en erfaren och trygg ledare med hög kompetens i att leda utveckling och förändringsprocesser. Du har mycket god kommunikations- och samarbetsförmåga och når framgång genom samsyn och samverkan. Vi ser även att du är lyhörd och lösningsorienterad och har förmåga att engagera dina medarbetare och lyfta fram verksamheten så att medarbetarna känner stolthet. Som person är du lugn och trygg i att fatta och kommunicera beslut. Du skapar förtroendefulla relationer i såväl interna som externa kontakter.

Vi ser fram emot din ansökan!

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal platser: 2

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Gävle kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via Offentliga Jobb och inte via e-post eller pappersformat.

Gävle kommun hör till finskt förvaltningsområde. Om du därför utöver våra övriga kompetenskrav även talar finska, kan det vara en merit.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Gävle kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Ansökan

Ansök senast: 2017-12-20
Referensnummer: UG 473/17
Sök jobbet här

Kontaktperson

Eva Levin
Grundskolechef
Telefon: 026-17 98 93

Fackliga företrädare

Lärarnas Riksförbund, Linda Olsson
Telefon: 026-17 99 19

Malin Jonsson
Lärarförbundet
Telefon: 026-17 83 83

Mathilda Bergstrröm
Skolledarförbundet
Telefon: 026-17 71 81

Tipsa andra om den här sidan

Senast granskad 2017-08-18

Gävle kommun

Gävle kommun

Gävle kommun