Vikariat vid Familjeboendet

Ansökningstiden för detta jobb har gått ut.

Du skickas vidare till listan med aktuella lediga jobb.

Gävle är en kommun i utveckling. Hos oss kan du göra skillnad på riktigt. För alla som bor i Gävle. För Gävle som plats. Vi erbjuder intressanta och utmanande jobb, 6700 kollegor och goda möjligheter för dig att växa. Här är det nära till allt, både inom kommunen och ut i världen. Nu söker vi dig som vill göra Gävle ännu bättre tillsammans med oss.

Socialtjänst Gävle jobbar för positiva förändringar för människor i utsatta situationer. Bland Socialtjänst Gävles ca 400 medarbetare finns socialsekreterare och behandlingspersonal som ger råd, stöd och hjälp till alla åldrar. Ambitionen är att göra det på hemmaplan och i närmiljö. Hos oss jobbar du alltid med barnens bästa i centrum och bygger insatserna på respekt för den enskildes integritet och självbestämmande. Vår hjälp gör Gävle tryggare.

Familjeboendet är Socialtjänst Gävles egna HVB-hem. Vi arbetar med barn 0 - 12 år och deras föräldrar. Arbetsgruppen består i huvudsak av socionomer och pedagoger med vidareutbildning.

Arbetsbeskrivning

Familjeboendet arbetar på uppdrag av utredande socialsekreterare vid utredningsgrupperna och genomför strukturerade utredningsinsatser. Utredningstiden på boendet pågår vanligtvis 6-8 veckor. Därefter kan familjerna vara inskrivna för skydd och stöd till dess att behandlingsinsatser kommit igång. Familjeboendet arbetar med metoder som bygger på ett systemiskt förhållningssätt där barn och föräldrars delaktighet är viktig. Vi använder oss bland annat av nätverksarbete, Signs of Safety, Barnorienterad familjeterapi och Tejping. Vi använder oss av BBIC som dokumentationsmodell. Familjebehandlarna har schemalagd arbetstid som omfattar både dagtid, kvällstid och helger.

Kvalifikationer

För vikariatet krävs socionomexamen, eller annan akademisk utbildning som av arbetsgivaren bedöms likvärdig. Tidigare erfarenhet av utrednings-och behandlingsarbete inom ramen för Socialtjänstlagen är meriterande.

Du har mycket god förmåga att skapa förtroendefulla professionella relationer. Du har god kunskap om utvecklingspsykologi och barns normala utveckling. Du har god pedagogisk förmåga och kan göra adekvata analyser. Du kan uttrycka Dig väl i tal och skrift. Vi fäster stor vikt vid Din förmåga att samverka med såväl familjer som andra professionella som finns runt familjerna. Uppdraget ställer stora krav på att du kan vara tydlig och, vid behov, stå för obekväma beslut.

Körkort och körvana.

På denna befattning krävs utdrag ur Polisens misstanke- och belastningsregister. Utdraget beställer Du från Polisens hemsida där det skall vara utdrag gällande personal på HVB.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Visstid på grund av föräldraledighet med start i februari eller enligt överenskommelse.
Antal platser: 1

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Gävle kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Gävle kommun hör till finskt förvaltningsområde. Om du därför utöver våra övriga kompetenskrav även talar finska, kan det vara en merit.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Gävle kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Ansökan

Ansökningstiden för denna tjänst har gått ut.

Kontaktperson

Erika Mölck
Enhetschef
Telefon: 026-17 82 48
E-post: erika.molck@gavle.se

Facklig företrädare

Sten Öberg
Vision
Telefon: 026-17 99 05
E-post: sten.oberg@gavle.se

Tipsa andra om den här sidan

Senast granskad 2017-08-18

Gävle kommun

Gävle kommun

Gävle kommun