Romsk brobyggare

Ansökningstiden för detta jobb har gått ut.

Du skickas vidare till listan med aktuella lediga jobb.

Gävle är en kommun i utveckling. Hos oss kan du göra skillnad på riktigt. För alla som bor i Gävle. För Gävle som plats. Vi erbjuder intressanta och utmanande jobb, 6700 kollegor och goda möjligheter för dig att växa. Här är det nära till allt, både inom kommunen och ut i världen. Nu söker vi dig som vill göra Gävle ännu bättre tillsammans med oss.

I Gävle ska alla barn och elever utmanas och klara sin utbildning. Våra 3 000 medarbetare gör det möjligt genom kvalificerad och stimulerande undervisning. Utbildning Gävle ansvarar för förskola, grundskola, grundsärskola, gymnasieskola och gymnasiesärskola. Hos oss får du vara med och utveckla bästa möjliga förutsättningar för lärande. Vi siktar högt och utgår från att du också gör det. Vi gör att Gävle växer.

Gävle kommun har som en av fem kommuner i landet utsetts av regeringen att ingå i en utvecklingsverksamhet för romsk inkludering under perioden 2016 – 2019. Arbetet med romsk inkludering syftar till att säkerställa att romer får möjlighet att delta på lika villkor som andra på alla områden i det svenska samhället. Det övergripande målet för regeringens strategi för romsk inkludering är att den rom som fyller 20 år 2032 ska ha likvärdiga möjligheter i livet som den som är icke-rom.

Gävle kommun stärker nu sitt arbete med romsk inkludering och söker en medarbetare för att arbeta som romsk brobyggare inom grundskolan. Som romsk brobyggare är du en viktig resurs för både romska familjer och kommunens organisation. Du fungerar som en länk mellan romska familjer, skolan och övriga kommunala verksamheter. Din kompetens och ditt engagemang behövs för att hitta nya metoder och lösningar i kommunens arbete med romsk inkludering.

Tjänsten är placerad inom Vallbackrektorsområde men brobyggaren kommer att arbeta med skolorna i övriga rektorsområden förutom att också samarbeta med kommunens andra verksamheter och förvaltningar. Brobyggaren kommer att ha en särskilt utsedd kontaktperson inom socialtjänsten.

Arbetsbeskrivning

Arbetsuppgifter
I uppdraget ingår att finnas som stöd i skolans vardag och att motivera romska barn till skolgång och meningsfull fritid. Du har nära dialog med berörda föräldrar och skolans personal gällande romska frågor. Tillsammans med ansvarig strateg kommer du även att delta i utbildningsinsatser för att öka personalens kunskap om arbetet med romsk inkludering och romers historia och livssituation.

Kvalifikationer

Kvalifikationer
- Minst 1 års samlad arbetslivserfarenhet, kan även till viss del omfatta till exempel praktik och ideellt arbete
- Gymnasieutbildning alternativt utbildning via folkhögskola eller motsvarande ses som meriterande
- Kunskaper i romsk kultur och historia
- God kännedom om det svenska samhället
- Behärskar det svenska språket i tal och skrift
- Kunskaper i romani chib samt ett brett nätverk inom det lokala romska samhället är meriterande

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Personliga egenskaper
Vi söker dig med intresse, vilja och förmåga att stödja och vägleda, och med förmåga att skapa förtroende hos kommunens romer. Som person är du trygg, du har självinsikt och integritet. Du är lyhörd och förstår hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra. Du ser relationer i sitt rätta perspektiv och skiljer på privatperson och yrkesroll. Du är socialt aktiv och har lätt för att skapa och underhålla relationer. I möten är du engagerad och kan få människor att ifrågasätta sina föreställningar. Du kan uttrycka dig tydligt samt har en pedagogisk förmåga och driver gärna diskussioner om stora och komplexa frågor.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal platser: 1

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Gävle kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Gävle kommun hör till finskt förvaltningsområde. Om du därför utöver våra övriga kompetenskrav även talar finska, kan det vara en merit.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Gävle kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Ansökan

Ansökningstiden för denna tjänst har gått ut.

Kontaktperson

Ulf Sjulander
Rektor, Vallbacks rektorsområde
Telefon: 026-17 92 82
E-post: ulf.sjulander@gavle.se

Tipsa andra om den här sidan

Senast granskad 2017-08-18

Gävle kommun

Gävle kommun

Gävle kommun