Ekonom

Ansökningstiden för detta jobb har gått ut.

Du skickas vidare till listan med aktuella lediga jobb.

Gävle är en kommun i utveckling. Hos oss kan du göra skillnad på riktigt. För alla som bor i Gävle. För Gävle som plats. Vi erbjuder intressanta och utmanande jobb, 6700 kollegor och goda möjligheter för dig att växa. Här är det nära till allt, både inom kommunen och ut i världen. Nu söker vi dig som vill göra Gävle ännu bättre tillsammans med oss.

I Gävle ska alla barn och elever utmanas och klara sin utbildning. Våra 3 000 medarbetare gör det möjligt genom kvalificerad och stimulerande undervisning. Utbildning Gävle ansvarar för förskola, grundskola, grundsärskola, gymnasieskola och gymnasiesärskola. Hos oss får du vara med och utveckla bästa möjliga förutsättningar för lärande. Vi siktar högt och utgår från att du också gör det. Vi gör att Gävle växer.

Ekonomiavdelningen på Utbildning Gävle är en stödfunktion till verksamheten, allt vi gör ska stödja elevernas måluppfyllelse. Vi arbetar i ett team där öppenhet och samarbete råder.


Arbetsbeskrivning

Som ekonom arbetar du främst konsultativt med operativa arbetsuppgifter inom ekonomiområdet. I dessa ingår bland annat budgetarbete, ekonomisk planering, uppföljning, redovisning och internkontroll. Tillsammans med övriga ekonomer leder och samordnar du förvaltningens centrala ekonomiprocesser.

Du arbetar strategiskt och kvalificerat för att utveckla ekonomiområdet inom förvaltningen. I detta ingår att självständigt identifiera samt ta initiativ till förändring och förbättring av såväl metoder, processer som rutiner.

Arbetet sker i nära samverkan med verksamheten och skolformschefen. En stor del i dina arbetsuppgifter innebär att stötta chefer, ledningsteam och intendenter/skoladministratörer i diverse ekonomiprocesser samt att vid behov utföra utbildningsinsatser.

Kvalifikationer

Ett krav i denna tjänst är högskoleexamen inom ekonomi. Vi ser att du har erfarenhet av att jobba med liknande arbetsuppgifter, gärna från en större organisation. Har du dessutom erfarenhet från offentlig verksamhet och utbildningsverksamhet är det meriterande för tjänsten. Du har mycket goda kunskaper i Excel och det är meriterande om du tidigare arbetet med ekonomisystemet Agresso. Du har lätt att uttrycka dig i tal och skrift i det svenska språket.

Vi söker dig som är noggrann, systematisk, analytisk och initiativrik samt har en god pedagogisk förmåga då du ska kunna förmedla kunskap om ekonomiska förutsättningar och system till verksamhetsansvariga chefer. Ekonomiarbetet är ofta starkt tidsstyrt och ställer stora krav på din förmåga att snabbt sätta dig in i frågeställningar, se sammanhang/helheter och hantera tidspress.

Då arbetsuppgifterna till stor del handlar om att ge stöd och service till organisationen vill vi att du har en god samarbetsförmåga, ett professionellt förhållningssätt och är serviceinriktad. Vi lägger därför stor vikt vid bemötandet och dina personliga egenskaper.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal platser: 1

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Gävle kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Gävle kommun hör till finskt förvaltningsområde. Om du därför utöver våra övriga kompetenskrav även talar finska, kan det vara en merit.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Gävle kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Ansökan

Ansökningstiden för denna tjänst har gått ut.

Kontaktperson

Monika Westlinder
Ekonomichef
Telefon: 026-17 71 47
E-post: monika.westlinder@gavle.se

Facklig företrädare

Dan Ageborn
Jusek
Telefon: 026-17 82 17

Tipsa andra om den här sidan

Senast granskad 2017-08-18

Gävle kommun

Gävle kommun

Gävle kommun