Systemförvaltare inom HR Service

Ansökningstiden för detta jobb har gått ut.

Du skickas vidare till listan med aktuella lediga jobb.

Gävle är en kommun i utveckling. Hos oss kan du göra skillnad på riktigt. För alla som bor i Gävle. För Gävle som plats. Vi erbjuder intressanta och utmanande jobb, 6700 kollegor och goda möjligheter för dig att växa. Här är det nära till allt, både inom kommunen och ut i världen. Nu söker vi dig som vill göra Gävle ännu bättre tillsammans med oss.

På kommunledningskontoret är du i händelsernas centrum. Våra drygt 200 medarbetare jobbar med saker som är gemensamma för alla inom Gävle kommun. Vi ser helheten, samordnar arbetet mellan förvaltningarna och ansvarar för den strategiska utvecklingen. Hos oss jobbar du nära politikerna och vet ofta först vad som är på gång. Är du lyhörd, nyfiken och aktiv har du goda möjligheter att vara med och påverka. Vi gör Gävle tillsammans.

Kommunledningskontoret arbetar direkt under kommunstyrelsen. I uppdraget ingår att samordna arbetet mellan kommunens olika förvaltningar och bolag samt ansvara för det övergripande strategiska utvecklingsarbetet i kommunen.

Enheten för HR Service med sina 20 medarbetare ansvarar för löneadministration, pensioner och försäkringar etc. Vi hanterar ca 11 000 utbetalningar varje månad. Våra kunder är kommunens förvaltningar, kommunala bolag och Ockelbo kommun. Enheten är en del av HR avdelningen inom kommunledningskontoret som har en koncernövergripande roll i arbetsgivarfrågor.

Arbetsbeskrivning

Vi söker nu en systemförvaltare till vårt team som ska vara med och driva förbättringsarbetet med våra olika IT system inom HR Service. Tyngdpunkt kommer ligga på kommunens personalsystem personec P och ekonomiska frågeställningar inom lön.

I rollen som systemförvaltare kommer du tillsammans med enhetens övriga systemförvaltare och leverantörer ansvara för och planera och leda utvecklingsarbetet av IT systemen.

Då HR service har ett brett kundregister inom både Gävle och Ockelbo kommun innebär rollen mycket kundkontakter.

Vidare kommer du att ansvara för olika uppsättningar i systemens funktioner, hantera de ekonomiska frågeställningarna och statistik inom verksamhetsområdet löner, pensioner och arvoden. Det kan även innebära fördjupade analyser på tex arbetsgivaravgifter, konteringsstyrning och semester och löneskulder.

Ditt arbetsfält är hela kommunen och du kommer att ha ett nära samarbete både HR, verksamhetschefer samt ekonomiavdelningarna.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleutbildning inom IT området, ekonomi eller har motsvarande arbetslivserfarenhet inom området.

Du har tidigare arbetslivserfarenhet inom systemförvaltning samt ett intresse för området.

Det är meriterande är om du har tidigare erfarenhet av löneadministration och projektledning.

Rollen kräver att du är kommunikativ, utåtriktad och drivande samt lyhörd för verksamhetens behov.

Som person är du analytisk, strukturerad, lösningsfokuserad och tar egna initiativ. Du har kundfokus och ett konsultativt förhållningssätt, samt förmågan att se helheten och förstå de ekonomiska frågeställningarna.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal platser: 1

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Gävle kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Gävle kommun hör till finskt förvaltningsområde. Om du därför utöver våra övriga kompetenskrav även talar finska, kan det vara en merit.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Gävle kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Ansökan

Ansökningstiden för denna tjänst har gått ut.

Kontaktperson

Pär Lints
Lönechef
Telefon: 026-178810
E-post: par.lints@gavle.se

Fackliga företrädare

Lena Arnberg
Vision
Telefon: 026-17 80 05

Lena Nilsson
JUSEK
Telefon: 026-17 80 74

Tipsa andra om den här sidan

Senast granskad 2017-08-18

Gävle kommun

Gävle kommun

Gävle kommun