Familjerådgivare

Ansökningstiden för detta jobb har gått ut.

Du skickas vidare till listan med aktuella lediga jobb.

Gävle är en kommun i utveckling. Hos oss kan du göra skillnad på riktigt. För alla som bor i Gävle. För Gävle som plats. Vi erbjuder intressanta och utmanande jobb, 6700 kollegor och goda möjligheter för dig att växa. Här är det nära till allt, både inom kommunen och ut i världen. Nu söker vi dig som vill göra Gävle ännu bättre tillsammans med oss.

Socialtjänst Gävle jobbar för positiva förändringar för människor i utsatta situationer. Bland Socialtjänst Gävles ca 400 medarbetare finns socialsekreterare och behandlingspersonal som ger råd, stöd och hjälp till alla åldrar. Ambitionen är att göra det på hemmaplan och i närmiljö. Hos oss jobbar du alltid med barnens bästa i centrum och bygger insatserna på respekt för den enskildes integritet och självbestämmande. Vår hjälp gör Gävle tryggare.

Familjerådgivningen söker nu en familjerådgivare då en nuvarande medarbetare går i pension. Familjerådgivningens huvuduppgift är att genom samtal medverka till bearbetning av samlevnadsproblem och konflikter i par- och familjerelationer. Familjerådgivningen bedrivs i samverkan mellan fem kommuner: Sandviken, Ockelbo, Hofors, Älvkarleby och Gävle med totalt cirka 160 000 invånare. Du kommer att ingå i en arbetsgrupp som består av fem familjerådgivare och en administratör.

Arbetsbeskrivning

Ditt arbete som familjerådgivare kommer huvudsakligen bestå av samtal med par och familjer. Arbetet innefattar krisbehandling, konflikthantering och bearbetande samtalsserier, i tjänsten ingår även telefonrådgivning till allmänheten och viss utåtriktad verksamhet. Som familjerådgivare har du tillgång till extern handledning. Oregelbunden arbetstid förekommer.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har socionomexamen samt grundläggande psykoterapiutbildning motsvarande steg 1. Du har erfarenhet av självständigt behandlingsarbete, gärna inom familjerådgivning.

Vi söker dig som är engagerad, lyhörd och intresserad av dynamiken mellan människor i nära relationer, framförallt parrelationen. Vi ser gärna att du har genomfört egenterapi. Som familjerådgivare kommer du ingå i ett litet arbetsteam med möjlighet att vara med och utveckla verksamheten.

För att lyckas i tjänsten ser vi att du kommunicerar på ett tydligt och förtroendeingivande sätt så att ditt budskap når fram. Du ska ha en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Stor vikt kommer att läggas vid din personliga lämplighet.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde under november eller enligt överenskommelse
Antal platser: 1

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Gävle kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Gävle kommun hör till finskt förvaltningsområde. Om du därför utöver våra övriga kompetenskrav även talar finska, kan det vara en merit.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Gävle kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Ansökan

Ansökningstiden för denna tjänst har gått ut.

Kontaktpersoner

Åsa Wallander
Enhetschef
Telefon: 026-17 90 50
E-post: asa.wallander@gavle.se

Lena Nyman
Familjerådgivare
Telefon: 026-17 90 50
E-post: lena.nyman@gavle.se

Fackliga företrädare

Sara Lasell
Akademikerförbundet SSR
Telefon: 026-17 89 26
E-post: sara.lasell@gavle.se

Sten Öberg
Vision
Telefon: 026-17 99 05
E-post: sten.oberg@gavle.se

Tipsa andra om den här sidan

Senast granskad 2017-08-18

Gävle kommun

Gävle kommun

Gävle kommun