Förskollärare/Fritidspedagog till korttidshem

Ansökningstiden för detta jobb har gått ut.

Du skickas vidare till listan med aktuella lediga jobb.

Gävle är en kommun i utveckling. Hos oss kan du göra skillnad på riktigt. För alla som bor i Gävle. För Gävle som plats. Vi erbjuder intressanta och utmanande jobb, 6700 kollegor och goda möjligheter för dig att växa. Här är det nära till allt, både inom kommunen och ut i världen. Nu söker vi dig som vill göra Gävle ännu bättre tillsammans med oss.

I Gävle ska alla barn och elever utmanas och klara sin utbildning. Våra 3 000 medarbetare gör det möjligt genom kvalificerad och stimulerande undervisning. Utbildning Gävle ansvarar för förskola, grundskola, grundsärskola, gymnasieskola och gymnasiesärskola. Hos oss får du vara med och utveckla bästa möjliga förutsättningar för lärande. Vi siktar högt och utgår från att du också gör det. Vi gör att Gävle växer.

I Gävle kommun finns det tre korttidshem för barn/ungdomar med olika typer av funktionsnedsättningar. Dessa är Bäckebro, Junibackens och Sätraängens korttidshem. Åldrarna på barnen/ungdomarna som vistas på korttidshemmen varierar från det att barnet är några månader gammal tills det fyller 20 år.
Den aktuella tjänsten gäller Junibackens korttidshem (www.gavle.se/junibacken).

Korttidshemmens uppdrag regleras i LSS dvs. lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade. Alla barn/ungdomar som omfattas av LSS och har behov av att vistas utanför det egna hemmet, om inte detta behov kan tillgodoses på annat sätt, har rätt till denna insats. Avsikten med denna insats enligt LSS är att ge den enskilde möjligheten att få rekreation, miljöombyte, möjlighet till personlig utveckling samt möjlighet för de anhöriga att få avlösning.

Arbetsbeskrivning

Barnens/ungdomarnas förutsättningar, behov och intresse ligger till grund för planering och genomförande av olika pedagogiska aktiviteter/fritidsaktiviteter. Dessa ska bidra till barnets/ungdomens utveckling, stärka dess kommunikativa och sociala förmåga, samt dess självkänsla och självständighet.

Som förskollärare/fritidspedagog har du sammordningsansvar för upprättande, uppföljning och utvärdering av barnens / ungdomarnas individuella utvecklingsplaner (IUP) och eventuella handlingsplaner. I arbetsuppgifterna ingår dessutom arbete med dokumentation, kontakter/samarbete med barnens vårdnadshavare och andra aktörer, hantering av medicin, hjälp med barnens/ungdomarnas personliga omvårdnad, städning av lokaler, tvätt av kläder/sängkläder, matlagning, beställningar/ inköp av diverse varor mm.

Kvalifikationer

Krav på förskollärarexamen med förskollärarlegitimation eller fritidspedagogexamen / lärarexamen med inriktning fritidshem.
Arbetet i arbetslag kräver en bra samarbetsförmåga, flexibilitet och positiv inställning.
B-körkort är att föredra.
Utbildning i tydliggörande pedagogik (TEACCH) och/eller teckenkommunikation är ett plus.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid Möjlighet till deltid
Tillträde enligt överenskommelse.
Antal platser: 1
Varaktighet: Tillsvidare

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Gävle kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via Offentliga Jobb och inte via e-post eller pappersformat.

Gävle kommun hör till finskt förvaltningsområde. Om du därför utöver våra övriga kompetenskrav även talar finska, kan det vara en merit.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Gävle kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Här finns mer information om tjänsten

Ansökan

Ansökningstiden för denna tjänst har gått ut.

Kontaktperson

Marita Nystrand
Verksamhetschef
Telefon: 070-084 88 38

Tipsa andra om den här sidan

Senast granskad 2017-08-18

Gävle kommun

Gävle kommun

Gävle kommun