Miljöinspektörer med inriktning hälsoskydd

Ansökningstiden för detta jobb har gått ut.

Du skickas vidare till listan med aktuella lediga jobb.

Gävle är en kommun i utveckling. Hos oss kan du göra skillnad på riktigt. För alla som bor i Gävle. För Gävle som plats. Vi erbjuder intressanta och utmanande jobb, 6700 kollegor och goda möjligheter för dig att växa. Här är det nära till allt, både inom kommunen och ut i världen. Nu söker vi dig som vill göra Gävle ännu bättre tillsammans med oss.

Vi skapar framtidens Gävle. På Samhällsbyggnad Gävle är vi 170 medarbetare med bred och djup kompetens som gör Gävle renare, snyggare och tryggare. Här får du som är nytänkande och aktiv goda möjligheter att påverka din egen karriär- och löneutveckling. Hos oss arbetar bland annat arkitekter, GIS-utvecklare, bygglovshandläggare samt gatu- och planingenjörer. Tillsammans gör vi att Gävle växer.

Gör Gävle till Sveriges bästa miljöstad. Vi söker två miljöinspektör till Miljö- och hälsoskyddsavdelningen med inriktning hälsoskydd. Vid avdelningen är vårt huvudsakliga uppdrag tillsyn av inre och yttre miljöer. Vi arbetar fortlöpande med att utveckla kvalitén i vårt arbete och har som mål att ha nöjda kunder. Vid Miljö- och hälsoskyddsavdelningen arbetar miljöchef, 24 miljöinspektörer och tre administratörer. Vi är totalt 28 medarbetare.

Arbetsbeskrivning

Som miljöinspektör utför du tillsyn och prövning utifrån miljöbalken och tillhörande lagstiftning. I rollen ingår även att ge information och rådgivning till Gävles företag och invånare inom tillsynsområdet. Inom vissa arbetsområden använder du dig av mätinstrument och tolkar, samt analyserar olika mätresultat.

I en av tjänsterna så kommer ditt fokus att under det första året ligga på tillsyn av små avlopp. Stor del kommer att ligga på uppföljning av det inventeringsarbete som pågår, enligt vår inventeringsplan, men även handläggning av tillståndsansökningar för nya små avlopp.
I den andra tjänsten så kommer fokus att ligga på inomhusmiljö kopplat till bostäder och offentliga lokaler.
Att arbeta med att utveckla vår tillsynsmetodik tillsammans med enheten kommer också att ingå i arbetet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleutbildning med inriktning mot miljö- och hälsoskyddsinspektör eller annan examen som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har goda kunskaper inom miljölagstiftningen och förvaltningsrätt. Det är meriterande med erfarenhet inom handläggning av ärenden som rör små avlopp, inomhusmiljö i så väl bostäder som i offentliga lokaler.
För att lyckas i tjänsten ser vi att du kommunicerar på ett förtroendegivande sätt så att ditt budskap når fram. God omdömesförmåga krävs då det är nödvändigt att i tjänsten göra bra avvägningar och prioriteringar av ärenden. Arbetet kräver samtidigt ett gott bemötande av kunder och medarbetare, därför söker vi en medarbetare som har god social kompetens och har lätt för att samarbeta.

Då en stor del av arbetet sker självständigt ser vi att du har erfarenhet av att på egen hand driva processer och arbetsuppgifter framåt. Du har förmågan att formulera dig tydligt, muntligt såväl som i skrift.
För denna tjänst krävs god kunskap i att använda Office-paketet samt erfarenhet av GIS och handläggningssystemet Vision eller liknande.
Du har körkort B.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal platser: 2

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Gävle kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via Offentliga Jobb och inte via e-post eller pappersformat.

Gävle kommun hör till finskt förvaltningsområde. Om du därför utöver våra övriga kompetenskrav även talar finska, kan det vara en merit.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Gävle kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Ansökan

Ansökningstiden för denna tjänst har gått ut.

Kontaktpersoner

Patrik Gustavsson
Miljöchef
Telefon: 026-17 83 17

Sara Sellström
HR-strateg
Telefon: 026-17 82 05

Fackliga företrädare

Katrin Olsson
Naturvetarna
Telefon: 026 -17 82 64

Emma Ahlström
Vision
Telefon: 026-17 96 21

Tipsa andra om den här sidan

Senast granskad 2017-08-18

Gävle kommun

Gävle kommun

Gävle kommun