Miljöinspektör livsmedel

Ansökningstiden för detta jobb har gått ut.

Du skickas vidare till listan med aktuella lediga jobb.

Gävle är en kommun i utveckling. Hos oss kan du göra skillnad på riktigt. För alla som bor i Gävle. För Gävle som plats. Vi erbjuder intressanta och utmanande jobb, 6700 kollegor och goda möjligheter för dig att växa. Här är det nära till allt, både inom kommunen och ut i världen. Nu söker vi dig som vill göra Gävle ännu bättre tillsammans med oss.

Vi skapar framtidens Gävle. På Samhällsbyggnad Gävle är vi 170 medarbetare med bred och djup kompetens som gör Gävle renare, snyggare och tryggare. Här får du som är nytänkande och aktiv goda möjligheter att påverka din egen karriär- och löneutveckling. Hos oss arbetar bland annat arkitekter, GIS-utvecklare, bygglovshandläggare samt gatu- och planingenjörer. Tillsammans gör vi att Gävle växer.

Gör Gävle till Sveriges bästa miljöstad. Vi söker två miljöinspektörer med inriktning mot livsmedel till Miljö- och hälsoskyddsavdelningen. Vid avdelningen är vårt huvudsakliga uppdrag tillsyn och kontroll av inre och yttre miljöer. Vi arbetar fortlöpande med att utveckla kvalitén i vårt arbete och har som mål att ha nöjda kunder. Vid miljö- och hälsoskyddsavdelningen arbetar miljöchef, 24 miljöinspektörer och två administratörer. Vi är totalt 27 medarbetare.

Arbetsbeskrivning

Som miljöinspektör genomför du livsmedelskontroller, vilket innefattar inspektioner och revisioner. Du deltar även i utredningar av matförgiftningar och klagomål av enklare och mer komplex karaktär. I rollen ingår även att ge information och rådgivning inom livsmedelsområdet.

Tjänsten ställer krav på din förmåga att prioritera bland arbetsuppgifter på ett sätt som gynnar verksamheten som helhet. Vid livsmedelskontroller krävs ett gott omdöme, då det innefattar en dialog med berörda kunder utan att ta avsteg från gällande lagstiftning.

Som miljöinspektör möter du och samarbetar med ett stort antal människor i olika åldrar och med olika bakgrunder.

Vi söker två miljöinspektörer.

Kvalifikationer

Du ska vara utbildad miljö- och hälsoskyddsinspektör, eller motsvarande, med inriktning mot livsmedel. Det är meriterande med tidigare erfarenhet från yrket som miljöinspektör samt erfarenhet av handläggningssystemet Vision eller liknande. Erfarenhet av arbete med kontroll av dricksvatten är meriterande.
För att lyckas i tjänsten ser vi att du kommunicerar på ett förtroendegivande sätt så att ditt budskap når fram. God omdömesförmåga krävs då det är nödvändigt att i tjänsten göra avvägningar och prioriteringar av ärenden såväl som information. Arbetet kräver samtidigt ett gott bemötande av kunder och därför söker vi en medarbetare som har god social kompetens och har lätt för att samarbeta med kunder såväl som medarbetare.

För denna tjänst krävs god kunskap i att använda Office-paketet samt körkort B och körvana.

Då en stor del av arbetet sker självständigt ser vi att du har erfarenhet av att på egen hand driva processer och arbetsuppgifter framåt.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid Anställningsform: Tidsbegränsad anställning Vikariat 1 år
Antal platser: 2

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Gävle kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Gävle kommun hör till finskt förvaltningsområde. Om du därför utöver våra övriga kompetenskrav även talar finska, kan det vara en merit.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Gävle kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Ansökan

Ansökningstiden för denna tjänst har gått ut.

Kontaktpersoner

Patrik Gustavsson
Miljöchef
Telefon: 026-17 83 17

Sara Sellström
HR-strateg
Telefon: 026-17 82 05

Facklig företrädare

Maria Johansson
Vision
Telefon: 026-17 82 19

Tipsa andra om den här sidan

Senast granskad 2017-08-18

Gävle kommun

Gävle kommun

Gävle kommun