Skolläkare till Utbildning Gävle

Ansökningstiden för detta jobb har gått ut.

Du skickas vidare till listan med aktuella lediga jobb.

Gävle är en kommun i utveckling. Hos oss kan du göra skillnad på riktigt. För alla som bor i Gävle. För Gävle som plats. Vi erbjuder intressanta och utmanande jobb, 6700 kollegor och goda möjligheter för dig att växa. Här är det nära till allt, både inom kommunen och ut i världen. Nu söker vi dig som vill göra Gävle ännu bättre tillsammans med oss.

I Gävle ska alla barn och elever utmanas och klara sin utbildning. Våra 3 000 medarbetare gör det möjligt genom kvalificerad och stimulerande undervisning. Utbildning Gävle ansvarar för förskola, grundskola, grundsärskola, gymnasieskola och gymnasiesärskola. Hos oss får du vara med och utveckla bästa möjliga förutsättningar för lärande. Vi siktar högt och utgår från att du också gör det. Vi gör att Gävle växer.

Vill du som läkare ha ett spännande, utvecklande och stimulerande arbete med barn och unga? Vi utökar antalet skolläkare och söker en tredje läkare till våra ca 13.000 elever i Gävle Kommun. Du kommer att bli en del av en arbetsgrupp med specialiserad kompetens och ett stort engagemang.
Som skolläkare kommer du att ingå i den centralt placerade Avdelningen för elevhälsa och arbeta utifrån ett tvärprofessionellt synsätt. Skolhälsovården är en viktig aktör i arbetet med att bevara och förbättra elevernas psykiska och fysiska hälsa och därmed medverka till elevernas utveckling mot utbildningens mål. Skolläkaren ska bidra i arbetet gällande kvalitet, kompetens, metodfrågor, verksamhetsutveckling och vara sakkunnig i skolhälsovårdsfrågor. I skollagen tydliggörs elevhälsans ansvar för att arbeta hälsofrämjande och förebyggande. Skolläkaren har en viktig roll i detta arbete.

Arbetsbeskrivning

Som skolläkare har du till uppgift att tillsammans med skolsköterskor och övrig personal medverka i utvecklingen av det förebyggande elevhälsoarbetet. Skolläkaren medverkar bl.a. till elevhälsoteamets arbete, mottagningsarbete och deltar i utredningar av elever i behov av särskilt stöd. Som en del i tjänsten kan det ingå ett tvärprofessionellt mottagningsarbete för neuropsykiatrisk utredning av förskolebarn.
Det finns möjligheter att påverka innehållet i uppdraget som skolläkare och vi ser möjligheter till samverkan med andra vårdgivare, kommuner, region och högskola.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad läkare med specialistkompetens inom pediatrik eller allmänmedicin.
Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med barn och ungdomar, neuropsykiatri och har intresse av att samverka med andra aktörer runt eleverna.
Du bör kunna grundläggande dataprogram och ha erfarenhet av datajournaler .
Din förmåga att behärska svenska i tal och skrift är mycket god.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid 100 %
Tillträde enligt överenskommelse.
Antal platser: 1
Varaktighet: Tillsvidare

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Gävle kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Gävle kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Ansökan

Ansökningstiden för denna tjänst har gått ut.

Kontaktpersoner

Irene Delbom Elfving
Verksamhetschef
Telefon: 026-17 96 61
E-post: irene.delbom.elfving@gavle.se

Pär Lindström
Skolläkare
Telefon: 026-17 50 02
E-post: par.lindstrom@gavle.se

Facklig företrädare

Vårdförbundet, Berith Wall
Telefon: 026-17 92 63
E-post: berit.wall@gavle.se

Tipsa andra om den här sidan

Senast granskad 2017-08-18

Gävle kommun

Gävle kommun

Gävle kommun