Lärare till lärlingsutbildning med samordningsansvar

Ansökningstiden för detta jobb har gått ut.

Du skickas vidare till listan med aktuella lediga jobb.

Gävle är en kommun i utveckling. Hos oss kan du göra skillnad på riktigt. För alla som bor i Gävle. För Gävle som plats. Vi erbjuder intressanta och utmanande jobb, 6700 kollegor och goda möjligheter för dig att växa. Här är det nära till allt, både inom kommunen och ut i världen. Nu söker vi dig som vill göra Gävle ännu bättre tillsammans med oss.

Vi skapar möjligheter. För det lokala näringslivet. För kompetensutveckling och sysselsättning. De 360 medarbetarna vid Näringsliv & arbetsmarknad Gävle bidrar till att göra Gävle attraktivt för företagande och framtidsvisioner. Hos oss jobbar du med att skapa de bästa förutsättningarna för lärande och personlig utveckling. Tillsammans gör vi Gävle konkurrenskraftigt.

Utbildning är en kärnfråga i Gävle kommuns utveckling. Vuxenutbildningen är en viktig aktör för att höja utbildningsnivån hos invånarna i kommunen. Vårt uppdrag är att stödja och stimulera vuxnas lärande. Hos oss ska man ges möjlighet att utveckla sina kunskaper och sin kompetens för att stärka sin ställning i arbetsliv- och samhällsliv och för personlig utveckling. Vi ger människor en andra chans. Vi samverkar med andra verksamheter för att utbilda till arbete eller vidare studier. Vuxenutbildningen har ca 3500 studerande per år inom skolformerna särskild utbildning för vuxna, grundläggande- och gymnasial vuxenutbildning samt utbildning i svenska för invandrare (Sfi). I verksamheten finns även Studievägledning Gävle samt ett Utbildningscentrum för distansstudier. Vi har ett särskilt kommunalt uppdrag att vidareutveckla lärlingsutbildning med inriktning mot bland annat byggsektorn.

Arbetsbeskrivning

Vi erbjuder ett stimulerande arbete som har nya utmaningar att hantera varje dag i en mångkulturell miljö. Vi söker en lärare till lärlingsutbildning med ett samordningsansvar. Du ska operativt ansvara för lärlingsutbildning för vuxna utifrån gymnasieskolans kursplaner inom varierande yrkesområden. I uppdraget ingår att marknadsföra och informera om lärlingsutbildning både till elever och arbetsgivare. Du ska svara för utbildning av handledare samt föra dialog med arbetsgivare och fackliga organisationer vilket är framgångsfaktorer för en fungerande lärlingsutbildning. Du ska göra studieplaneringar med elever utifrån valt yrkesområde samt bistå med att ta fram arbetsgivare till lärlingsutbildning. Kvalitetssäkring av utbildningsinsatser och uppföljning av lärlingar är en del i arbetet. Betygssättning utifrån kursplaner är en annan del i uppdraget. I samordningsansvaret ingår administrativa uppgifter samt kontakt med andra lärlingslärare. Här ingår att samarbeta med utbildningsanordnare såsom gymnasieskolan för att lösa utbildningsmoment som inte kan genomföras på lärlingsplatsen.

Kvalifikationer

Vi ser gärna att du är en legitimerad yrkeslärare och det är meriterande. Du kan också ha annan utbildning som vi bedömer som lämplig för uppdraget.

Du har bred kunskap om yrkesutbildning med ett särskilt intresse för lärlingsutbildning. Du har god kännedom om den lokal arbetsmarknaden och dess branschorganisationer. Du har erfarenhet av att arbeta självständigt samt har god pedagogisk förmåga i att möta personer utifrån olika behov. Du är kunnig i att kommunicera på olika sätt utifrån situation och är bra på att samarbeta. Du har god kunskap i att strukturera, planera och följa upp utbildningsinsatser samt i att slutföra arbetsuppgifter inom given tidsram.

Som person är du social med förmåga att skapa förtroendefulla relationer. Du ser möjligheter och är flexibel med ett lösningsfokuserat förhållningssätt. Meriterande är erfarenhet av undervisning i yrkesämnen.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal platser: 1

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Gävle kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via Offentliga Jobb och inte via e-post eller pappersformat.

Gävle kommun hör till finskt förvaltningsområde. Om du därför utöver våra övriga kompetenskrav även talar finska, kan det vara en merit.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Gävle kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Ansökan

Ansökningstiden för denna tjänst har gått ut.

Kontaktperson

Erika Hermansson
Rektor
Telefon: 026-179332

Fackliga företrädare

Lärarnas Riksförbund, Mehran Jafari
Telefon: 073-6394423

Lärarförbundet, Viktoria Hallin
Telefon: 076-5187543

Tipsa andra om den här sidan

Senast granskad 2017-08-18

Gävle kommun

Gävle kommun

Gävle kommun